TÜRKİYE’DE BALIKÇILIK LOKASYONLARI

Türkiye’de su sporları denildiğinde birçok insanın aklına ilk gelen aktivitelerden [İO1] biri balıkçılıktır. Balıkçılık keyifli bir hobi olarak sıklıkla tercih edilir. Durum böyle olunca Türkiye’de balıkçılık nerelerde yapılır, balıkçılık için en uygun lokasyonlar hangileridir gibi sorular sıklıkla sorulur. Bu sorulara yanıt olarak hem İstanbul’da hem de farklı şehirlerde ve tatil bölgelerinde balıkçılık yapılan lokasyonlar örnek verilebilir. Eğer sen de balıkçılığa ilgi duyuyorsan ve Türkiye’de balıkçılık yapılan yerleri ziyaret etmek istiyorsan, bu rotalar hakkında bilgi sahibi olmanda yarar var. Senin için hazırladığımız bu yazıda Türkiye’de balıkçılık için tercih edilen lokasyonlar hakkında detaylı bilgiler bulabilirsin.

Türkiye’de Balıkçılık Yapılan Lokasyonlar

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve coğrafi olarak balıkçılık aktivitelerine son derece uygun ülkemizde çok sayıda balıkçılık lokasyonu var. Bunlar arasında ön plana çıkanları maddeler halinde ve detaylı bir biçimde incelemek mümkün. İşte balıkçılıkla ilgilenebileceğin lokasyonlar:

Cunda Adası

Cunda Adası, Ayvalık Adaları arasındaki en büyük ada olarak Edremit Körfezi boyunca uzanan harika bir tatil lokasyonudur. Cunda Adası, harika manzarası ve pırıl pırıl denizi ile balıkçıların da yoğun olarak tercih ettiği bir rota olarak ön plana çıkar. Alibey Adası olarak da bilinen ada, hem huzurlu bir tatil yapmak hem de balıkçılık aktivitelerini sürdürmek için son derece idealdir, özellikle çipura ve levrek konusunda hayli zengin bir bölgedir. Bu iki türün yanı sıra zargana, mercan, turna, lütfen, isparoz ve sargoz gibi balıkları da barındıran Cunda Adası, balıkçıların ve tatilcilerin Türkiye’de en sevdiği lokasyonlardan biridir.

Düzce Akçakoca

Doğu Karadeniz olarak nitelendirilen Düzce ilinde yer alan Akçakoca, balıkçıların çok sevdiği lokasyonlardan biri olarak ön plana çıkar. Düzce’nin hem İstanbul hem de Ankara gibi Türkiye’nin en büyük iki şehrine yakın olması, bölgenin turistik açıdan yoğun bir ilgi çekmesini sağlar. Akçakoca’nın doğal güzellikleri ve yaklaşık 35 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi, buraya gelen insanları cezbeden diğer unsurlar olarak öne çıkar. Hem doğal güzellikler arasında keyifli vakit geçirmek hem de berrak sularda balıkçılık yapmak istersen Akçakoca senin için ideal alternatiflerden biri olabilir.

Bolu Abant Gölü

Ülkemizin en meşhur tatil bölgelerinden biri olan Bolu Abant Gölü, şehir merkezinin yaklaşık 34 kilometre güneybatısında yer alır. Balıkçılar için eşsiz bir manzara ve huzur vadeden Abant Gölü, çeşitli kaynak suları ve akarsu ile beslenen zengin bir doğal yapıdır. Abant ve Keremali dağlarının arasında konumlana bu lokasyon; avcılık ve kampçılık gibi faaliyetler için sıklıkla tercih edilen, balıkçılığın da yaygın olarak yapıldığı bir yerdir. Tertemiz su kaynağı ve zengin popülasyonu ile dünyada ender rastlanan türlere ev sahipliği yapan Abant Gölü, balıkçıların en sevdiği lokasyonlardan biridir.

Faroz Limanı

Türkiye’de balıkçılık denildiği zaman akla gelen en önemli lokasyonlardan biri Karadeniz’dir. Özellikle Trabzon ve çevresinde balıkçılığın yaygın olduğu herkes tarafından bilinir. Şehrin simge değerlerinden biri olan Faroz Limanı, ülkemizin en iyi balıkçılık lokasyonlarından biridir. Hamsi, istavrit, izmarit, barbunya ve eşkina gibi balık türlerine ev sahipliği yapan bölgede yerel balıkçılar ile anlaşıp denize açılmak ve açıklardaki balık avlarına katılmak mümkün. Faroz Limanı, balıkçılığın yanı sıra doğal güzellikleri ve turistik değeri ile de öne çıkan keyifli bir bölgedir.

Bodrum Güllük

Ege sularında balıkçılık yapmak isteyenler için ideal lokasyonlardan olan Güllük, Bodrum’un en güzel yerlerindendir. Bir diğer adı Mandalya Körfezi olan Güllük Koyu’nda kalabalıklardan uzak, sakin bir şekilde vakit geçirmek mümkün olduğu için balıkçılar da bu bölgeyi tercih ederler. Deniz ürünleri konusunda son derece zengin olan Güllük Koyu’nda balıkçılık, bir geçim kaynağıdır. Ağırlıklı olarak levrek, çipura, mercan, sargoz, dil balığı, palamut, kefal ve lüfer gibi türlere ev sahipliği yapan koyda farklı balık türleri de mevcuttur. Güllük Koyu’nda kültür balıkçılığı kavramı da gelişmiş olduğu için bu lokasyon Türkiye’nin en iyi balık tutma yerleri arasında gösterilir.

İzmir Foça

Ege’nin İncisi İzmir’in kuzey bölgesinde yer alan Foça, tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin en güzel bölgelerinden biridir. Balıkçılık kültürü de olan Foça’da yer alan Büyükdeniz ve Küçükdeniz, her mevsim balık tutulan yerlerdir. Korunaklı sahillerde özellikle Küçükdeniz, amatör balıkçıların ilgisini çeken bir lokasyondur. Burada sardalye, kefal, levrek, karagöz ve çipura türlerine rastlamak mümkün. Eğer açıklarda balık tutmak istersen Küçükdeniz’de kayık kiralayabilir ve mercan, kolyoz, izmarit, çipura ve istavrit gibi balıkları tutabilirsin.

İstanbul Boğazı

İstanbul’da yaşayıp da şehri terk etmeden balıkçılık yapmak isteyenler için en ideal lokasyon İstanbul Boğazı’dır. Özellikle Kandilli, Kanlıca ve Arnavutköy sahillerinde yaygın olarak balıkçılık yapılır. Galata Köprüsü ise balıkçılık alışkanlığının geliştiği bir diğer lokasyon olarak ön plana çıkar. İstanbul Boğazı’nda sardalya ve izmarit türleri başta olmak üzere palamut, lüfer, istavrit ve levrek türünde balıklara rastlamak da mümkün.

Eğer sen de balıkçılık aktiviteleri ile ilgilenirsen Türkiye’nin çok sayıdaki balıkçılık lokasyonları arasından dilediğini tercih edebilir ve keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsin. Konforlu ve verimli bir balıkçılık deneyimi için yanına alacağın kıyafetlere de dikkat etmen gerektiğini unutmamalısın. Sen de rahat ve keyifli bir balıkçılık aktivitesi gerçekleştirmek istersen en kaliteli ürünleri inceleyebilir, ihtiyaçlarına uygun seçimlerde bulunabilirsin. Sen de doğaya çıkış yolunu www.themoosebay.com ile keşfet!


 [İO1]Ve sıklıkla tercih edilen hobilerden

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin