Türkiye’nin en iyi 10 kamp lokasyonu

Kamp yapmak doğa tutkunları için olmazsa olmaz aktivitelerden biri. Doğada vakit geçirmek ve heyecanlı anlar yaşamak pek çok kişi için şehrin stresinden kaçmanın en keyifli yolu. Türkiye, kamp yapılabilecek alanlar açısından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Ülkemizde adeta cennetten bir köşe olarak tanımlanan lokasyonlar kamp yapmak isteyenlerin ihtiyacına göre farklı özelliklere sahip. Sen de doğa ile iç içe bir tatil yapmak istiyorsan yazımıza hemen göz atarak en iyi kamp yerleri hakkında bilgi edinebilirsin. İşte, Türkiye’nin en iyi kamp lokasyonları!

Kamp Öncesi Hazırlıklar

Her anından zevk alabileceğin kamp aktivitesi öncesinde bazı hazırlıklar yaparak işe başlamalısın. Öncelikle ihtiyacına ve planına uygun malzemelerin listesini oluşturarak eksikleri giderdiğin zaman bunları kağıt üzerinde işaretlemek işini oldukça kolaylaştırır. Kamp yapmak istediğin bölgenin rota bilgilerini, GPS koordinatlarını ve yol tarifini önceden araştırarak yolda kafa karışıklığı yaşamanın önüne geçebilirsin. Gideceğin bölgenin hava şartlarını kontrol ederek yanına alacağın kıyafet ve malzemeleri buna uygun olarak seçebilirsin. Ayrıca yağmur gibi hava koşullarına her zaman hazırlıklı olmanda fayda var.

Gideceğin bölgedeki yaban hayatını inceleyerek buna göre önlemler alabilir ve olası tehlikeleri önceden engelleyebilirsin. Yapmak istediğin aktivitenin türüne ve süresine uygun olarak yiyecek-içecek seçiminde bulunabilir, uzun yürüyüş planın varsa enerji verici besinleri çantana koyabilirsin. Tüm bu araştırmalardan sonra artık keyifli bir kamp tatiline hazırsın!

Türkiye’nin En İyi Kamp Lokasyonları

1-Yedigöller Milli Parkı – Bolu

Türkiye’nin önde gelen milli park kamp alanlarından olan Yedigöller Milli Parkı, ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında kamp severlere muhteşem manzaralar sunuyor. Olta balıkçılığı ve yürüyüş gibi aktiviteler yapabileceğin kamp alanında ateş yakmak serbest. Elektriğin olmadığı bölge, kamp yapmaya yeni başlayanlar için ideal

2-Kelebekler Vadisi – Ölüdeniz

Fethiye’deki en ünlü yerlerden biri olan Kelebekler Vadisi, ulaşımı zor olan bir koyda sessiz ve sakin kamp yapmak için ideal. Gün boyu denize girebileceğin ve bol bol oksijen depolayabileceğin bölgede uygun fiyatlara elektrik, duş ve tuvalet hizmetleri bulabilirsin. Çadır yerine çevredeki bungalov evlerde kalman da mümkün. Ayrıca kamp alanında dalış eğitimi alabilir veya yamaç paraşütü yaparak adrenalin dolu dakikalar yaşayabilirsin.

3-Köprülü Kanyon – Antalya

Zengin bitki örtüsü ile bilinen Köprülü Kanyon, milli park alanları içerisinde koruma altına alınmış olan özel yerlerden biri. Kanyonda çadır veya karavanınla kamp yapman mümkün. Olukköprü, Karabük köyü, Beşkonak köyü ile Selge Antik Kenti bölgede kamp alanı olarak seçebileceğin bazı noktalar. Bölgede rafting yaparak tatiline heyecan katabilirsin.

4-Akyaka / Gökova Orman Kampı – Gökova

Muğla’nın Akyaka-Gökova beldesinde yer alan orman kampı; elektrik, bulaşıkhane, soğuk-sıcak su, çamaşırhane ve market hizmetleri gibi pek çok ihtiyaca yanıt veriyor. 8 koy bulunan kamp alanında su sporları yaparak vakit geçirebilir, doğa ile baş başa unutulmaz zamanlar geçirebilirsin. Bölgede çadır ve karavan için farklı alanlar da mevcut.

5-Bafa Gölü – Milas

Ege bölgesinin en büyük gölü olma özelliği gösteren Bafa Gölü, ünlü filozof Heraklit’in memleketi olarak biliniyor. 2000 yıllık bir geçmişe sahip olan bölge aynı zamanda bir kuş cenneti. Menet Ada, İkizce Ada ve Kapkırı Adaları bölgede görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca burada trekking turları yaparak Bizans manastırlarını keşfedebilirsin.

6-İğneada Longoz Ormanları – Kırklareli

Kırklareli’ne bağlı İğneada, ünlü Longoz ormanları ve yeşilin her tonuna sahip tabiatıyla kamp yapılabilecek en özel alanlardan biri. Pek çok kamp işletmesinin olduğu bölgede bazı durumlarda su sıkıntısı veya sivrisinek problemi yaşamak da mümkün. Bölgeye bunları göz önüne alarak tedarikli gidebilir veya kısa süreli kamp alanı olarak bu bölgeyi değerlendirebilirsin.

7-Kabak Koyu – Fethiye

Fethiye’deki Kabak Koyu, kamp tutkunlarının en sevdiği yerlerin başında geliyor. Bohem ve salaş hayatın hüküm sürdüğü koyda, çeşitli bungalov ve çadır işletmeleri var. Doğanın ve denizin eşsiz uyumunu bir arada bulabileceğin bu lokasyonda keyifli zaman geçirebilirsin.

8-Kaçkarlar – Rize

Rize’nin Kaçkarlar bölgesindeki kamp alanları Karadeniz bölgesinde kamp yapmak isteyenlerin gözdesi. Dört mevsim karlı tepeleri ve yeşilin binbir tonu ile çevrili doğası Kaçkarlar’ı kusursuz bir destinasyon haline getiriyor. Çevrede bulunan Tatos gölleri, Dilberdüzü ve Kavrun Yaylası gibi yerler kamp yapmak için uygun alanlar.

.

9-Adrasan – Antalya

Antalya’nın cennet köşelerinden biri olan Adrasan’da çok sayıda tesis kamp yeri olarak hizmet veriyor. Kuş cıvıltıları eşliğinde ve doğanın kucağında kamp yapabileceğin alanda çadırını denizin kenarına kurabilir, harika manzaraların tadını çıkarabilirsin.

10-Torkul Gölü – Düzce

Düzce’ye yaklaşık 30 km mesafede bulunan Torkul Yaylası ve çevresindeki gölet, özellikle bahar aylarında kampçıların akınına uğruyor. Yeşilin eşsiz tonlarıyla karşılaşabileceğin alan, pek bilinmeyen bölgelerden biri olduğu için oldukça sakin. Bölgede kamp için işletilen herhangi bir tesis yok. Bu nedenle buraya tedarikli gelmende fayda var. Buraya gelince tek yapman gereken kendine uygun bir alan belirleyerek çadırını kurmak.

Sen de doğanın kucağında tatil yapmak ve eğlenceli vakit geçirmek istiyorsan yukarıdaki kamp bölgeleri arasından birini seçerek hemen hazırlıklara başlayabilirsin. The Moose Bay üzerinden ihtiyacın olan kamp aksesuarları ve kamp malzemeleri için hemen sipariş oluşturabilirsin. Doğaya çıkış yolunu www.themoosebay.com ile keşfet!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin