TEKNE ROTALARI

Yaz ayları yaklaştığında pek çok kişi şehrin stresinden kurtulmak ve sakin bir tatil geçirmek için tekne turlarını tercih eder. Yeşilin ve mavinin huzur veren renklerini bir arada sunan tekne tatilleri, berrak koylardan denize girmek ve farklı yerler keşfetmek için oldukça ideal. Tekne ile mavi yolculuğa çıkmak isteyenler için standart rotalar olduğu gibi isteğe göre organize edilebilen rota seçenekleri de mevcut. Bu yazımızda tekne ile gidilebilecek önemli koyları ve en çok tercih edilen rotaları inceledik. Sen de yaz tatilini kiralayacağın teknede geçirmek, denizin ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarmak istiyorsan, tekne rotanı belirleyerek hazırlıklara hemen başlayabilirsin. İşte, her biri unutulmaz bir deneyim sunan tekne rotaları!

Tekne Tatiline Hazırlık

Ailenle veya arkadaşlarınla tekne tatili yapmaya karar verdin ve hazırlıklara başladın. Peki, yanında neler götürmen gerekiyor? Aşağıdaki listeyi kontrol ederek tatilini daha konforlu ve keyifli hale getirebilirsin:

  • Öncelikle tekne tatili için yanına büyük bavullar yerine katlanabilen pratik çantalar alarak işe başla. Böylece alanı kısıtlı olan teknelerde yerden tasarruf edebilirsin.
  • Yanına katmanlı giysiler alarak her türlü hava koşuluna karşı hazırlıklı olmalısın. Sweatshirt, ceket, şort ve pantolon gibi farklı türde kıyafetleri de almayı unutma.
  • Günlük olarak kullandığın ilaçların yanı sıra yanına güneş kremi, böcek sokması için ilaç, sivrisinek kovucu ve ağrı kesici alabilirsin.
  • Şapka, güneş gözlüğü ve güneşten koruyan t-shirt modellerine çantanda yer açmalısın.
  • Farklı koylardan denize girme ihtimaline karşı bir çift deniz ayakkabısı ve havanın durumuna göre ince bir yağmurluk bavulunda mutlaka olmalı.
  • Tekne ortamında topuklu veya sert tabanlı ayakkabılar yerine altı kaymayan rahat ayakkabılar tercih etmelisin.
  • Tekne ortamında elektrik kısıtlı olacağı için yanına el feneri veya kafa lambası alarak rahatça kitap okuyabilirsin.
  • Kesintisiz müzik keyfi için çantana Bluetooth hoparlör ve powerbank cihazlarını koymayı unutma.

Öne Çıkan Tekne Rotaları

Bodrum – Gökova

Tekne tatilinde hem eğlenmek hem de dinlenmek istiyorsan senin için en uygun rota Bodrum – Gökova olabilir. Genellikle 8 gün süren bu rotada Bodrum’dan yola çıkarak Orak Adası, Yediadalar, Kargılı, Kleopatra Adası ve Yalıçiftlik gibi lokasyonları keşfedebilir, gün boyu en güzel koylarda denizin ve güneşin keyfini sürebilirsin. Karaya çıkmak istediğinde ise Bodrum’un eğlenceli hayatı seni bekliyor.

Fethiye – Marmaris

Sonsuz maviliği eşsiz manzaralar eşliğinde deneyimleyebileceğin Fethiye – Marmaris rotası kısa bir tekne tatili için ideal. Toplam 3-4 gün süren bu turda; Göcek, Tersane Adası, Akvaryum Koyu ve Kumlubük gibi benzersiz güzellikteki koylarda zaman geçirebilir, mavinin kalbinde huzurlu bir yolculuğun tadını çıkarabilirsin.

Datça – Bozburun

Datça ve Bozburun, son dönemlerde mavi yolculuk meraklıları tarafından sıklıkla tercih edilen lokasyonların başında geliyor. Bunda kuşkusuz bölgenin el değmemiş doğal güzelliklerinin ve sakinliğinin de payı var. Geniş ormanlarla kaplı olan bu rota bol oksijen isteyenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılayacak cinsten. Bu rotada; Serçe Limanı, Loryma Antik Kenti ve Turunç gibi bölgeleri keşfetmek mümkün. Ayrıca güzergah üzerinde dalış yapma imkanı da mevcut. Bölgede bulunan çok sayıda antik kalıntıyı dalarak keşfetmenin ayrıcalığını yaşayabilirsin.

Oniki Adalar

Yunanistan’ın Oniki Adalar olarak bilinen Kos, Simi ve Rodos adalarını keşfederek farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsin. Kapıda vize uygulaması ile gidebileceğin bu yolculukta, pasaport ile gerekli diğer belgeleri birkaç gün önceden hazırlayıp vize görevlilerine göstermen veya tur şirketine ulaştırman yeterli. Rota üzerinde Yunan adalarının güzelliklerini yakından görebilir, yerel deniz ürünlerini tadabilir ve renkli gece hayatında eğlenceli anlar yaşayabilirsin.

Kaş – Kalkan

Tarihi Likya Yolu güzergahında bulunan Kaş – Kalkan rotası Antalya’nın cennet köşelerini yakından keşfetmek için ideal. Rota üzerinde yer alan St. Nikola Kilisesi, Likya Lahitleri, Kekova, Phaselis ve Çıralı seni bekleyen bazı lokasyonlar arasında. Benzersiz tabiatı ve tarihi kalıntılarıyla dikkat çeken rotada doğa ile baş başa kalıp sakin bir tatilin tadını çıkarabilirsin.

Selimiye

Son yılların popüler destinasyonlarından biri de Selimiye. Sessiz ve huzurlu bir atmosferde dinlenmek ve kuş cıvıltıları eşliğinde zaman geçirmek için Selimiye en uygun rotalardan. Manastır, Koca Ada, Dirsek bükü, Kızkumu ve İnbükü gibi farklı noktaları ziyaret edebilir ve birbirinden etkileyici güzelliklere yakından şahit olabilirsin. Ayrıca Selimiye’de karaya çıkarak jeep safari gibi farklı aktivitelerle adrenalin dolu dakikalar yaşayabilirsin.

Kos – Patmos

Yunanistan’ın en güzel adalarından olan Kos ve Patmos’u keşfe çıkabileceğin bu rotada; Leros Kalesi, Pserimos Adası, Lambi Plajı gibi ilgi çekici noktaları görebilir, karaya çıkarak Kos Adası’nın tarihi sokaklarında keyifli zaman geçirebilirsin. Çevredeki pek çok bakir koyda kendini denizin masmavi sularına bırakarak ferahlayabilirsin. Geceleri de oldukça hareketli olan adada geleneksel tavernalardan gece kulübü ve barlara kadar pek çok alternatif seni bekliyor. Genellikle 6-7 gün süren bu rotada hem eğlenceli hem de dinlendirici bir tatilin tadını çıkarabilirsin.

Tekne tatili ile Akdeniz, Ege ve Yunan adalarının en güzel koylarında yeşilin ve mavinin binbir tonunu keşfedeceğin farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsin. Tekne tatilin için ihtiyacın olan terlikbone ve yüzücü gözlüğü gibi ürünlere The Moose Bay üzerinden ulaşarak siparişini kolayca oluşturabilir, sevdiklerinle denizin, kumun ve güneşin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsin. Sen de doğaya çıkış yolunu www.themoosebay.com ile keşfedebilirsin!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin