TÜRKİYE’DEKİ GLAMPING LOKASYONLARI

Son yılların en popüler konaklama modellerinden olan glamping, gezginler için lüksü ve konforu aynı noktada buluşturuyor. Kamp kavramına modern bir bakış açısı kazandıran glamping sayesinde çadırlar yerine şık karavanlar, kabinler, bungalovlar ya da ağaç evlerde konaklayarak rahat ve keyifli bir tatil geçirmek mümkün. Konforlu bir otel odasındaki pek çok detayı macera severlerle buluşturan bu tatil modelinde, doğanın vadettiği huzur ve sakinlik de cabası.

Büyüleyici Bir Kamp Deneyimi: GLAMPING

Kampçılığa yepyeni bir soluk getiren glamping, 2016 yılında Oxford sözlüğüne girmiş bir kavram olsa da tarihi çok daha eskilere dayanıyor. 16. yüzyılda hükümdarların ve sultanların önemli konuklarını devasa ve şık çadırlarda ağırlamasıyla şekillenmeye başlayan tatil seçeneği, bu yüzyılda zengin İngiliz ve Amerikalı turistlerin lüks safari anlayışı ile gelişerek bugünkü halini almış. Glamping, doğanın tüm renklerini nefes kesici manzaralar eşliğinde ve konforundan ödün vermeden deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir tatil modeli. Dünyada hızla yaygınlaşan glamping turizmi konusunda Türkiye de kendi payına düşeni alıyor. Özellikle Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde toplanan merkezlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Sen de hem sıkı bir doğa tutkunu hem de konforundan vazgeçmeyen biriysen glamping tatili tam sana göre! İşte, Türkiye’deki en popüler glamping rotaları…

Gümüşlük

Ülkemizin en ünlü turizm beldelerinden Bodrum’da konumlanan Gümüşlük, yaz aylarında hayli kalabalık olsa da bahar döneminde gözde kamp alanlarından biri. No:12 Gümüşlük, bölgenin en popüler glamping merkezi. 4000 metrekare büyüklüğünde bir mandalina bahçesinde yer alan kamp merkezi, nefis bir gün batımı manzarasına sahip. Her sabah kuş cıvıltıları ile uyanabileceğin yerde, temiz ve konforlu çadırlarda konaklayarak keyifli bir tatil geçirebilirsin.

İğneada

İstanbul’da yaşayanlar ve kamp tatili için fazla uzağa gitmek istemeyenler için ideal adreslerden biri İğneada. Longoz ormanı ve etrafındaki gölleriyle harikulade bir tabiata sahip olan bölgede, Türkiye’nin en büyük glamping tesisi olan Longosphere’de konaklayabilirsin. Şelaleler, manastırlar ve tarihi kalelerin de olduğu merkezde, doğanın kalbine doğru bir yolculuğa çıkabilirsin. Panoramik tavan görüntüsüne sahip çadırlarda konaklayabileceğin alanda, gece uyurken yıldızları izlemek ise bambaşka bir deneyim olsa gerek.

Şile

İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Şile, doğa tutkunları için harika bir bölge. Şile’de bulunan Suma Sanjati ise glamping tutkunlarının yeni uğrak noktalarından biri. 120 dönümlük orman üzerinde yer alan merkez, sana doğanın ortasında sincap, kuş ve kaplumbağalar eşliğinde bir tatil deneyimi vadediyor. Üstün hizmet kalitesi ile donatılmış 22 adet ağaç evden oluşan kamp alanında, orman manzarasına karşı kahveni yudumlayabilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsin.

Faralya

Fethiye’ye bağlı olan Faralya köyü, kamp tutkunları için vazgeçilmez yerlerden biri. Köyde bulunan Perdue ise hem lüksü hem de doğa tatilini bir arada deneyimlemek isteyenlerin yeni gözdesi. Yöresel lezzetlerle donatılmış mutfağı ve konforlu odalarıyla öne çıkan merkezde keyifli bir tatil için aradığın her detayı bulabilirsin.

Bozburun

Eşsiz tabiat güzellikleriyle ünlü Bozburun’da bulunan Kocabahçe Glamping, bakir doğası ile sakinlik ve huzur arayanlar için ideal bir nokta. Yalnızca deniz yolu ile ulaşım sağlanan merkezde masa tenisi, trekking, kano, yoga ve balık tutma gibi farklı aktivitelere katılarak tatilini heyecanlı hale getirebilirsin.

Kabak Koyu

Fethiye’nin dillere destan güzellikteki Kabak Koyu’nda unutulmaz bir tatil deneyimine ortak olmak ister misin? Kabak Koyu sahilinde bulunan Chakra Beach, dekoratif ağaç evlerde kuş cıvıltıları ve dalga sesleri eşliğinde sana dinlendirici bir tatil vadediyor. Kamp alanı çevresinde doğa yürüyüşlerine katılabilir ve yoga yaparak ruhunu dinlendirebilirsin.

Seferihisar

İzmir Seferihisar’da bulunan Teos Sanat Kampı, tasarım bungalovları ile glamping tutkunlarını bekliyor. Doğa ile baş başa bir tatil vadeden merkezde, karavanlar için de özel alanlar mevcut. Ücretsiz internet hizmeti sunulan alanda çeşitli sanatsal aktivitelere zaman ayırabilirsin.

Karaburun

İzmir’in Karaburun bölgesinde bulunan Pingala Glamping, dekoratif karavanları ile glamping hizmeti veren bir merkez. 3 kişi kapasiteli olan karavanlarda internet erişimi de mevcut. Doğanın kucağında yer alan kamp alanında, özellikle akşamları düzenlenen pek çok aktiviteye katılarak tatiline renk katabilirsin.

Bonjuk Koyu

Marmaris’in Bonjuk Koyu, glamping tutkunları için tam bir cennet. Bölgenin en büyük merkezi ise Bonjuk Bay. Lüks ve bohem detayların bir arada yer aldığı merkezde konaklamak için referans şartı var. Organik lezzetleri ve göz alıcı şovlarıyla öne çıkan kamp alanında, hem eğlenceli hem de dinlendirici bir tatil deneyimi yaşamak mümkün. Lotus çadır ve taş ev gibi seçeneklerin bulunduğu mekanda dilediğin konaklama tipini seçebilirsin.

Kamp anlayışına bambaşka bir boyut katan glamping, doğa tutkunları için mükemmel bir tatil deneyimi vadediyor. Her türlü konforun düşünüldüğü kamp merkezlerinde, etkileyici manzaralar eşliğinde huzur dolu bir tatil yapmak mümkün. Sen de doğanın kucağında bir tatil düşlüyorsan themoosebay.com’dan gerekli kamp kıyafetleri ve kamp aksesuarları siparişini vererek hemen yola koyul, benzersiz bir deneyimin tadını çıkar!

Haydi, doğaya çıkış yolunu The Moose Bay ile keşfet! 

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin