BAŞLICA YELKEN LOKASYONLARI

Rüzgarı arkana alıp uçsuz bucaksız mavilikte süzülmek, daha önce görmediğin yeni yerler keşfetmek ve gözlerden uzak bir yerde zaman geçirmek anlamına gelen yelkencilik kendine has dinamikleri ile farklı bir deneyim vadediyor.

Bir yelkenli kiralayarak pek çok eşsiz rotayı yakından görme fırsatı yakalayabilir, berrak sularla çevrili bakir koylarda unutulmaz anlar yaşayabilirsin. Sen de yelken tutkunuysan, görmen gereken başlıca lokasyonları öğrenmek ister misin?

İşte, eşsiz güzellikleri ile öne çıkan yelken lokasyonları!

Öne Çıkan Yelken Lokasyonları

Hırvatistan – Dalmaçya Kıyıları

Hırvatistan, hem ülkemize yakınlığı hem de sahip olduğu benzersiz doğal güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken rotalardan biri. Renkli plajları ve berrak denizi ile son yıllarda Avrupalı turistlerin akınına uğrayan Adriyatik sahilinde, binin üzerinde irili ufaklı ada bulunuyor. Bu adaları yolculuk planına göre keşfedebilir, tarihi geçmişi ile öne çıkan Split ve Dubrovnik’i de rotana ekleyebilirsin. Yine civardaki Hvar, Vis, Elafiti ve Kornati adaları yelken gezilerinde görmeden dönülmemesi gereken yerlerden bazıları.

İtalya – Capri ve Amalfi Sahili

Avrupa’nın cömert güzellikler sunan rotalarından biri de şüphesiz İtalya’nın Capri ve Amalfi sahilleri. Napoli çevresinde bulunan ve benzersiz manzaralar vadeden bu adalarda İtalyan mutfağının en leziz tatlarını deneyebilir, tarihi kasabaları ve güneşli sahilleri keşfedebilirsin. Ayrıca bölgede bulunan volkanik ada Ischia, meşhur kıyı kasabası Positano ve Blue Grotto mutlaka görülmesi gereken noktalar.

Fransa – Fransız Rivierası

Dünyanın en gözde yelkenli rotaları arasında yer alan Fransız Rivierası, aynı zamanda dünyaca ünlü yıldızların da uğrak noktası. St. Tropez, Cannes, Nice ve Monaco gibi birbirinden ünlü noktaları görmek ve dünyanın en büyük teknelerini yakından incelemek için dümenini Fransız Rivierası’na doğru kırabilir, lüks bir tatil deneyimi yaşayabilirsin.

Norveç – Fiyortlar

Göz alıcı tabiatı ve nefes kesici güzellikleriyle Norveç Fiyortları, yelkenciler için harika bir destinasyon. Buzul çağında oluştuktan sonra bozulmadan günümüze kadar gelmiş olan fiyortlar, dünyanın en önemli doğal mirasları arasında gösteriliyor. Yemyeşil kıyılar, masallardan çıkmışçasına görüntüler sunan kasaba evleri ve büyük granit dağlar ile çevrelenen bu bölge sakin mavi sular üzerinde sana ve sevdiklerine unutulmaz bir deneyim vadediyor. Teknolojiden uzak köyler ve devasa şelaleler yolculuk sırasında rastlayabileceğin bazı güzellikler arasında.

İspanya – Balear Adaları

Avrupalı yelkencilerin en popüler rotaları arasında yer alan Balear Adaları, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapıyor. Rota üzerinde İbiza, Formentera, Minorka ve Mayorka gibi tanınmış noktaları görebilir, masmavi denizlerde ve eğlenceli kumsallarda keyifli bir tatil yapabilirsin.

Güney ve Batı Yunan Adaları

Yelkencilerin en sık uğradığı destinasyonlar arasında Yunan Adaları bulunuyor. Kendine has güzelliklere sahip olan bu adalar içerisinde Rodos ve Girit dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra Corfu, Lefkada ve Yedi Adalar da macera dolu bir yelken yolculuğu için uğrayabileceğin noktalar arasında. Rota boyunca rengarenk köy evleri, heybetli dağlar, berrak koylar ve leziz yerel lezzetler yolculuğunu çok daha keyifli kılacak detaylardan.

Türk Sahilleri ve Yunan Adaları

Bodrum’dan yola çıkabileceğin bir rota oluşturarak, öncelikle Bodrum’daki farklı koylarda demirleyerek gizli kalmış noktaları görebilir, daha sonra ise dümeni Yunanistan’a doğru kırabilirsin. Sayısız bakir koya sahip Yunanistan’da, irili ufaklı pek çok eşsiz yerde denize girerek denizin ve güneşin tadını çıkarman mümkün. Ayrıca rotana Yunanistan’ın Leros, Tiganakia & Marathi ve  Aspronisia gibi az bilinen yerlerini de ekleyerek sessiz ve sakin köşelerde huzurlu zaman geçirebilirsin.

Yunanistan – Sporades Adaları

Ege Denizi’nin kuzey batısında yer alan Sporades Adaları, toplam 11 adadan oluşuyor. Çoğu kişi tarafından pek bilinmeyen bu rota boyunca Volos, Skiatos, Skopelos gibi farklı yerleri görebilirsin. Mavi ile yeşilin birbirine geçtiği muhteşem doğası ve zengin bitki örtüsü ile öne çıkan bu bölgede gizli kalmış sayısız koyu keşfetme şansı yakalayabilirsin.

Sen de tam bir yelkenli tutkunu isen ailenle veya sevdiklerinle eşsiz yelken destinasyonlarını hep birlikte keşfederek büyüleyici bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsin. Yolculuk öncesinde ihtiyacın olan yüzücü gözlüğü ve bone gibi ürünleri kolayca sipariş vererek yelken maceranda şık ve konforlu dakikalar geçirebilirsin. Haydi, sen de doğaya çıkış yolunu www.themoosebay.com ile keşfet!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin