AÇIK HAVA AKTİVİTELERİNİN ÇOCUK GELİŞİMİNE FAYDALARI

Kış aylarında kapalı alanlarda kalan çocuklar telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazlarla çokça zaman geçirir. Bu tip cihazlar çocukların bilişsel kabiliyetlerini artırsa da zamanla onların fiziksel sağlığını olumsuz etkileyebilir. Ilık havaların kendini gösterdiği bahar aylarında çocukları dışarıda vakit geçirmeye motive etmek onlara zihinsel ve fiziksel açıdan fayda sağlar. Bunun yanında çocukların arkadaşlarıyla birlikte çeşitli faaliyetlerde bulunması onların sosyal gelişiminde de fark yaratır.

Peki, çocuklar için açık hava aktivitelerinin yararları nelerdir ve onlar için hangi aktiviteler düzenlenmeli?

Fiziksel Gelişime Katkı Sunar

Açık havada zaman geçirmek ve çeşitli aktivitelerle ilgilenmek çocukların fiziksel gelişimine önemli katkılar sunar. Açık havada oynayan çocukların fiziksel dayanıklılığı artar. Gün içinde aktif olmak çocukların kas ve kemik gelişimine yarar sağlarken aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Dışarıda oyun oynayan çocuklar D vitamini alarak vücutları için gerekli vitamin desteğinin bir kısmını da karşılayabilirler.

Yaratıcılığı Destekler

Çocuklar açık hava etkinlikleri sayesinde daha yaratıcı düşünme kabiliyeti kazanabilir. Oyunlarla zaman geçirirken yaratıcı fikirler bulurlarken öğrenme yeteneklerini artırmayı başarırlar. Ayrıca doğada bulunan farklı bitkiler ve canlılar da çocukların hayal dünyasını geliştirerek yaratıcı düşünme becerileri kazanmalarında rol oynar.

Kişilik Gelişimine Katkı Sağlar

Açık havada arkadaşlarıyla çeşitli faaliyetlerde yer alan çocuklar kendine daha güvenli ve bağımsız olma eğilimi gösterir. Bu da çocukların kişisel gelişimini olumlu etkiler. Yetişkinler olmadan arkadaşlarıyla zaman geçiren çocuklar, aksilikler karşısında kendi kendine karar vererek zorlu durumların üstesinden gelmeyi daha kolay öğrenir. Buna ek olarak oyunlarda liderlik, sportmenlik gibi kavramlarla da tanışan çocuklar bu kabiliyetlerini geliştirme fırsatı da yakalar.

Doğa Sevgisini Geliştirir

Doğada zaman geçiren ve sosyalleşen çocukların ileriki yıllarda daha sağlıklı bir yaşama sahip olma şansı bulunur. Ayrıca doğada çeşitli canlılar ve bitkilerle bir arada olan ve bunları keşfe çıkan çocukların doğa sevgisi gelişir, tabiatla ömür boyu sürecek sağlıklı bir bağ kurma imkanı yakalarlar.

Çocuklar için Açık Hava Aktiviteleri Nelerdir?

Çocuklar için düzenlenen açık hava etkinlikleri çocukların motor becerilerini geliştirerek konsantrasyonlarını yükseltmeyi destekler. Çocuklar için yeşillik alanlarda hazırlanan etkinliklere göz atabilir ya da bu tarz aktiviteler düzenleyerek çocuklarınla ve onun arkadaşlarıyla keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsin.

İşte çocuklar için birkaç açık hava aktivite önerisi:

  • Ayak baskısı
  • Bahçe düzenleme
  • Taş boyama
  • Buz boyama
  • Kayık yüzdürme

Açık hava aktiviteleri için çocukları doğru şekilde giydirmek de önemlidir. Küçük çocuklar için sonbahar ve kış aylarında tulum çeşitleri idealdir. Ellerini ve kafalarını kapamaya yardımcı olan detaylara sahip tulumlarla çocukların üşümesi engellenebilir. Nefes alabilir yapıdaki montlar ve polar üstler ise çocukların soğuk havada konforlu ve sıcak kalmasına destek olur. Rengarenk mont ve polarları benzer renklerde pantolonlarla kombinleyebilirsin. Bunun yanında çocukların ayak sağlığını destekleyen çocuk bot ve ayakkabılar giyimi tamamlayan parçalar arasında bulunur. Kauçuk taban yapısına sahip olan ve su geçirmeyen botlar sayesinde çocuklar aktivitelerde güvenli ve rahat hareket edebilir.

Sen de çocuğunla çeşitli açık hava aktiviteleri düzenleyerek onun kişisel gelişimine destek olabilir veya arkadaşlarıyla açık hava organizasyonlarına katılması için onu cesaretlendirebilirsin. Çocuğunun doğada yapacağı aktiviteler sırasında ihtiyacı olacak çocuk outdoor giyim ürünlerini themoosebay.com üzerinden inceleyebilir ve hoşuna gidecek ürünleri onun için satın alabilirsin. Sen de çocuğunla birlikte doğaya çıkış yolunu The Moose Bay ile keşfet!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin