DÜNYADAKİ KAYAK MERKEZLERİ

Kış aylarının en sevilen sporlarının başında gelen kayak, beyaz örtüyle kaplanmış dağlarda kayak severler için adrenalin dolu anlar demektir. Doğanın tüm güzelliklerine şahit olabileceğin kayak merkezleri her yıl birçok kayak sporcusunu ağırlar. Dünyanın ünlü kasabaları ve dağlarının arasında konumlanan merkezler her türlü konforun düşünüldüğü detaylarla dolu olup konuklarına seçkin bir tatil deneyimi sunar. Kayak merkezlerinde gün boyu kar keyfi yapmanın yanı sıra akşamları şık restoranlarda yemek yemek, şömine başında huzur dolu dakikalar geçirmek de mümkün. Kışın dünyanın dört bir köşesinde hem dingin hem de heyecan dolu maceralar yaşamak için pek çok keyifli destinasyon bulunur. Sen de kayak sporuna gönül vermiş biriysen, dünyanın ünlü kayak merkezleri hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabilirsin.

Courchevel – Fransa

Fransa’nın ismini tüm dünyaya duyurmuş kayak merkezlerinden olan Courchevel, en lüks kış otellerine ev sahipliği yaparken aynı zamanda fine dining restoranları, şık butikleri ve renkli gece hayatı ile de adından söz ettirir. Bakir doğası ve şık atmosferi ile gözde destinasyonlardan olan Courchevel, kaliteli pistleri ile kayak tutkunlarını kendine çeker. Les Valées isimli bölgede konumlanır kayak merkezindeki diğer vadiler ise Meribel ve Val Thorens’ dır. Courchevel’de kayak alanı yüksekliği 1200 ile 1250 metre arasında değişirken Les Valées bölgesindeki üç vadinin toplam pist uzunluğu ise 600 metredir. Courchevel’de konumlanan 600 pistte, sezon boyunca kayak aktivitelerinin yanında kiteborad, snowmobiling, heli-ski ve heli-bungee gibi farklı kış sporlarını denemek de mümkün.

Zermatt – İsviçre

İsviçre’deki Matterhorn Dağı’nın yamacında yer alan Zermatt, dünyanın hatırı sayılır kayak merkezlerinden biri. Sadece trenle erişilebilen bölge, şirin evleri ve göz alıcı güzelliği ile her sene binlerce turistin akınına uğrar. Motorlu araç trafiğinin yasak olduğu bölge bu sayede doğal ve bakir kalmayı başarmış yerlerden. Almanca dilinin baskın olduğu Zermatt, aynı zamanda Avrupa’nın en yüksek kayak bölgesi unvanına sahip. Yaklaşık 6 bin nüfuslu olan kasabada konuklar, turistik dağ evleri ve oda-kahvaltı konseptinde hizmet veren otellerde konaklayabilir. Az eğimli tepeleri ve buzul zirveleri bir araya getiren Zermatt, hem profesyoneller hem de kayak sporuna yeni başlayanlar için uygun imkanlar sunar. Toplam 54 piste ev sahipliği yapan bölgede pistlerin toplam uzunluğu ise 360 km’dir.

Bansko – Bulgaristan

Bulgaristan’ın Bansko kasabasında yer alan kayak merkezi, son yılların en trend kayak destinasyonlarından biri. Köklü bir geçmişe sahip olan bölgede tarihi binalara rastlamak mümkün. Avrupa’nın en dik pistlerine ev sahipliği yapan Bansko, özellikle deneyimli kayakçılar için heyecan dolu anlar vadeder. 1000 metreden 2600 metreye kadar değişen uzunlukta pistlere sahip bölge, farklı zorluk dereceleri ile kendini geliştirmek isteyen kayakçılara da uygun alanlar sunar. 65 km uzunluğunda toplam 19 pistte kaymanın yanı sıra “off pist” alanlarında da güvenli bir şekilde kayak yapmak mümkün. Dik yamaçlar üzerinde kurulmuş olan Bansko, kayak tutkunlarına ilkbaharın sonuna kadar kayabilme imkânı tanır.

St.Moritz – İsviçre

İsviçre’deki kayak destinasyonları arasındaki bir diğer popüler seçenek St.Moritz. Dünyanın en güneşli kayak merkezi unvanı ile bilinen bölge, her yıl şubat ayında yapılan White Turf etkinliği ile de adından söz ettirir. Etkinlik boyunca donmuş göl üzerinde yapılan at yarışları ve kırmızı toplar eşliğinde düzenlenen golf turnuvaları sayısız turisti bölgeye çeker. Lüks konaklama birimleriyle çevrili olan kayak merkezindeki bazı otellerde, İngiliz Kraliyet Sarayı’nı andıran çay partilerine bile rastlamak mümkün. İsviçre’nin Engadine Vadisi’nde konumlanan St. Moritz, toplam 58 lift’e ev sahipliği yaparken çoğunlukla deneyimli kayakçılara uygun pistleri ile bilinir. Gurme restoranlar ve lüks mağazaların da bulunduğu bölge kaymayı eşsiz bir deneyime dönüştürür.

Sestriere – İtalya

İtalya’daki en tanınmış kayak merkezlerinden biri olan Sestriere, Fransa sınırına 17 km mesafede konumlanır. 2006 yılında Torino Kış Olimpiyatları’nın düzenlendiği bölge, o zamandan beri popülerliğini korumaya devam eder. Torino şehir merkezine 1 saat mesafede bulunan Sestriere, her sezon 20 bini aşan ziyaretçi sayısı ile dikkat çeker. 2000 metreyi geçen yüksekliğe sahip merkezde kolaydan zora kadar değişen pistlerin toplam uzunluğu 400 km’dir. Bölge; manzaralı otelleri, gurme restoranları ve konforlu dağ evleri ile konuklarına farklı bir kayak deneyimi yaşatır. Yaz aylarında ise golf sahası ile tanınan bölge, golf meraklılarının akınına uğrar.

Aspen – ABD

ABD’nin en meşhur kayak merkezlerinden biri olan Aspen, adını civardaki görkemli ağaçlardan alır. Her yıl Amerika Kış Oyunları etkinliği için binlerce kişiyi ağırlayan bölge, ziyaretçilerine eğlenceli anlar vadeder. Sezona kasım ayında başlayan bölge, en erken açılan kayak merkezleri arasında başı çeker. Aspen, kar seviyesi iyice kalınlaşmaya başladığında ise her türlü kış sporuna elverişli konuma gelir. Devasa bir alana yayılan merkezdeki dağınık lift’ler sayesinde kayak meraklıları yoğunluk yaşamadan kayma imkanı bulabilir. Dört ana tepenin bulunduğu bölgede, tepelerin arasındaki mesafe uzun olsa da ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaz. Her biri farklı özelliklerle dolu olan pistlerde kar kalınlığı 8 ile 10 metre arasında değişiklik gösterir.

Sen de kayak sporuna tutku duyuyorsan yukarıdaki destinasyonlarda yer alan pistlerde kayak yapabilir, kendini geliştirme fırsatı yakalayabilirsin. Kayak yaparken ihtiyacın olan kıyafet ve aksesuar seçenekleri için The Moose Bay’i tercih edebilir, favori ürünlerini hemen belirleyebilirsin. Haydi durma, doğaya çıkış yolunu www.themoosebay.com ile keşfet!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin