DOĞADA ACİL DURUM İÇİN ÇANTAN HAZIR MI?

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, doğada vakit geçireceğin kamp tatilini dört gözle mi bekliyorsun? Bu yolculuğa ister arkadaşlarınla veya ailenle ister tek başına çık, sana harika tecrübeler kazandıracağından hiç şüphen olmasın. Ancak tatilin dört dörtlük geçmesi için ön hazırlık aşamasını planlı yürütmelisin. Bu sayede doğadaki en zorlu şartlarda dahi konfordan, güvenlikten ve eğlenceden ödün vermemiş olursun. Acil durumlara karşı her zaman hazırlıklı olmaya dikkat etmelisin.

Ani hava değişiklikleriyle birlikte oluşabilecek toprak kayması ya da çeşitli nedenlerden ötürü gerçekleşebilecek sakatlanma ve yaralanma gibi durumlar, doğada başına gelebilecek olası tehlikelerden bazıları. Yağışlar nedeniyle yolların kapanması ve varış noktasına ulaşamamak da kamp sırasında yaşayabileceğin ihtimallerden. Kamp öncesi temel ihtiyaç malzemelerini yanına almayı zaten planlanmış olmalısın. Ancak bunlara ek olarak, kapsamlı bir acil durum çantası da hazırlayarak bu maceraya daha tedbirli başlayabilirsin. Ayrıca, kampa gitmeden önce ilk yardım eğitimi ve acil durumlarda stres yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olmak sana avantaj sağlar. Peki, macera dolu kamp tatilleri için acil durum çantası nasıl hazırlanmalı? Dilersen, acil durum çantası hazırlama rehberi ve ipuçlarına birlikte göz atalım.

YANINa Üç Gün DAYANACAK Gıda AL

Kamp çantası hazırlığında gözden kaçırmaman gereken en temel konulardan biri yeterli yiyecek içecek stoku yapmak. Kamp süresince elinin altında olacak ve hızla tüketebileceğin hazır gıdalar özellikle acil durumlarda hayatta kalmana yardım edebilir. Yanına ısıtma ve soğutma derdi olmayan konserve ürünler, kuru yemişler ve bozulmayan türde atıştırmalıklardan en az üç gün yetecek miktarda almayı ihmal etmemelisin. Eğer uzun bir kamp süreci geçirmeyi planlıyorsan ve kamp tüpü, kamp ocağı gibi malzemelerin yanındaysa pişirilebilir yiyecekleri de tercih edebilirsin.

Her Kişi İÇin BİR LİTRE SU

Acil durumlarda mutlaka yanında olması gereken en temel ihtiyaçlardan bir diğeri de elbette içme suyu. Temiz içme suyuna hızlıca ulaşmak için yanına farklı boylarda termoslar alabilirsin. Ekipteki her bir birey için en az bir litre su stoku yapmak ideal olabilir. Buna ek olarak, içme suyunun tükenmesi durumunda doğada bulduğun suyu içilebilir hale getirmek için su hijyen malzemeleri arasında yer alan filtre ve tablet gibi ürünleri kullanabilirsin.

İlk Yardım Çantası Hazırla

Acil durumların olmazsa olmazı olan ilk yardım çantasını iyi bir şekilde organize ettiğinde birçok basit sağlık sorununun üstesinden gelebilirsin. Temel tıbbi malzemelere yer vereceğin kişisel ilk yardım çantası ve devamlı kullandığınız ilaçların yedekleri acil koşullarda kurtarıcı olabilir. Kendi ilk yardım çantanı hazırlayabileceğin gibi, dilersen hazır çantalardan da satın alabilirsin.

EN ÇOK İTHİYAÇ DUYULAN: FENER

Günün farklı saatlerinde ve değişken hava koşullarında en çok işine yarayacak malzemelerden olan kafa lambası ve el feneri gibi eşyaları yanına aldığından emin ol. Çünkü hem doğada yürürken hem de konaklamayı planlıyorsan çadır içinde, aydınlatmaya ihtiyaç duyman çok muhtemel. Bu tip ürünler küçük boyutlarıyla çantada fazla yer kaplamayacağı için konforundan ödün vermene de gerek kalmaz. Elbette çantana yedek piller atmayı da unutmamalısın.

Şarj için güneş enerjisi

Kamp sırasında elektronik cihazlarını şarj etmek ve dünyayla bağlantıda kalmak için taşınabilir solar şarj stantlarını kullanabilirsin. Solar stantlar elektriklerin kesildiği zamanlarda ve acil durumlarda elektronik cihazları kolayca şarj etmene imkan sunar.

Çok AMAÇLI ÇAKI İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIR

Acil koşullarda tercih edeceğin çok yönlü çakılar hayat kurtarıcı olabilir. Birçok işi işlevsel çakı modelleriyle hızlıca halletmek mümkün. Bıçak, makas, konserve açacağı gibi aparatlara sahip çakı modellerinden birini seçerek hem kamp tatiline konfor katabilir hem de acil ihtiyaçlar için daha hazırlıklı olabilirsin.

VÜCUT ISINI MUHAFAZA İÇİN Battaniye

Eğer ani gelişen hava koşulları sebebiyle bulunduğun kamp alanında mahsur kaldıysan sıcak ve konforlu battaniye veya uyku tulumu gibi ürünlerle vücut ısını uzun süre muhafaza edebilir, yardım için gerekli süreyi kazanabilirsin. Acil durum çantanda fazla yer olmaması durumunda ise yanına en azından iyi bir kamp battaniyesi alarak soğuklara karşı bedenini koruman mümkün.

ACİL DURUMDA İLETİŞİM İÇİN: DÜDÜK VE RADYO

Çakı gibi fonksiyonel ürünlerin yanı sıra; çantana düdük, pilli radyo, kağıt ve kalem gibi olumsuz durumlarda işine yarayabilecek malzemeleri de atmayı unutma. Acil durum çantası hazırlarken bu ürünleri de listene ekleyerek çantanı kapsamlı bir şekilde organize edebilirsin.

YOL BULMADA ESKİ METOT: Harita ve Krokiler

Kamp yaptığın bölgede yaşanabilecek heyelan ve deprem gibi doğal afetler sonucu bulunduğun alan tanınmaz hale gelebilir. Kamp yaptığın bölgeye aşina olsan bile, çıkış yollarını bulmakta zorlanabilirsin. Ayrıca, alanda meydana gelebilecek elektrik kesintileri ve şebeke çökmeleri GPS gibi cihazları kullanmanı imkansız kılabilir. Tüm bu ihtimallere karşı, bulunduğun bölgenin haritasını ve krokisini yanında bulundurursan çıkış yolunu çok daha kolay bir şekilde bulabilirsin. Çantanda basit çizimli kroki ve haritaların olması işini kolaylaştıracaktır.

Koruyucu Giysiler Almayı Unutma

Kamp bölgesinde çeşitli nedenlerle mahsur kalma ihtimaline karşı yanına her hava koşulunda seni koruyabilecek giysiler almalısın. Koruyucu katmanlar halinde giyebileceğin tişört, polar ceket ve fonksiyonel mont gibi kıyafetler sayesinde kendini sıcaklık değişimlerine karşı en iyi şekilde koruyabilirsin.

Kamp aktiviteleri sırasında yanına alacağın geniş ve dayanıklı bir sırt çantasını acil durum malzemeleriyle doldurarak, doğada başına gelebilecek her türlü olumsuzluğa meydan okuman mümkün. Kamp çantasını güzelce organize ederek acil durumlarda kullanacağın ürünlerin hepsini sığdırabilirsin. Kamp sırasında ihtiyacın olan kamp ekipmanları ve aksesuar çeşitlerini The Moose Bay üzerinden inceleyerek online alışveriş fırsatlarından hemen yararlan!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin