YENİ YIL ROTALARI

Yeni yıl, yeni maceralar demek…. Peki, yılın ilk günlerine her köşesi sürprizlerle dolu rotalarda uyanmak ister misin? Karla kaplı zirvelerden antik şehirlere kadar sayısız noktada kışın tadını çıkarabilir ve outdoor sporlarının heyecanını yaşayabilirsin. Doğa ile iç içe bir tatil için çadırını, uyku tulumunu ve diğer tüm ekipmanlarını hazırla ve unutulmaz anların keyfini çıkarmak için ilk adımını at!

Noel Baba’nın Doğum Yeri Patara

Kış soğuğunu daha sıcak iklimlerde geçirmek istiyorsan Noel Baba’nın doğum yeri olarak bilinen Patara tam sana göre olabilir. Çoğu kişi Noel Baba’yı kurgusal bir karakter olarak bilse de aslında onun gerçekten var olduğuna inanılır. Aziz Nikola olarak da bilinen Noel Baba, Likya’nın liman kentlerinden olan Patara’da doğmuştur.

Yılbaşı günü Noel Baba’nın doğduğu şehir olan Patara’nın geniş kumsallarında yürüyüş yapabilir ve antik kentlerde Likya medeniyetlerinin izlerini sürebilirsin. Uzun kumsal yürüyüşlerinin hemen ardından içini ısıtacak sıcacık çay ya da kahve içmek istersen mataranı yanına almayı unutma.

Denizin huzurlu sesi eşliğinde yeni yıla girmek isteyenler için en ideal rotalardan olan Patara, hem tarihi keşifler hem de kışın tadını çıkarabileceğin sakin bir kamp deneyimi sunar. Yılbaşını unutulmaz hale getirmek istiyorsan sen de Patara’yı yeni yol rotalarına ekleyebilirsin.

Aziz Nikola’nın İzinde Demre

Demre veya eski adı ile Myra, Aziz Nikola olarak bilinen Noel Baba’nın yaşadığı yerdir. Noel Baba’nın piskopos olarak görev yaptığı St. Nicholas Kilisesi, onun hikayesine tanıklık etmen için en uygun noktalardan. Demre’nin zengin doğası, yürüyüş tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında. Yemyeşil vadiler ve antik kalıntılar arasında yürüyüş yaparken her bir adımında yeni fotoğraf kareleri bulabilirsin.

Geceyi Demre’nin doğal güzelliklerinin ortasında, rahat bir çadır içerisinde geçirebilirsin. Kamp ateşi etrafında sevdiklerinle toplanıp gecenin sessizliğinde huzur bulabilir, yeni yıl için geri sayım yaparken tarihi figürlerin hikayelerinde yolculuk yapabilirsin.

Antalya’nın en turistik ilçeleri arasında yer alan Demre’de daha yapabileceğin pek çok aktivite var. Kekova Batık Kent, kaya mezarları, kaleler ve müzelerle Yılbaşı tatilini zenginleştirebilirsin. Aynı zamanda Demre’nin eşsiz plajlarında kamp yapma deneyimini yaşayayabilirsin.

Karlar Altında Kapadokya Bir Başka

Yılbaşı keyfini sıcak iklimler yerine daha soğuk ve kış mevsimini iliklerine kadar hissedeceğin bir yerde yaşamak istersen Kapadokya tam sana göre. Peribacaları, tarihi mağara kiliseler ve diğer doğal oluşumlarla Kapadokya, adeta büyülü bir rota. Kapadokya’nın kış manzarasını kuş bakışı görmek için muhteşem fırsatlardan olan sıcak hava balonu keyfi, burada yapabileceğin en iyi aktiviteler arasında.

Karla kaplı vadilerde yürüyüş yaparak Kapadokya’nın en gizli noktalarını keşfedebilirsin. Aynı zamanda açık hava müzeleri ve tarihi yerleşim yerleri ile bu bölgenin geçmişini yakından tanıma imkanı elde edebilirsin. Kapadokya’da yılbaşı gecesini dilersen mağara otellerde geçirebilirsin. Dilersen de çadır, uyku tulumu gibi tüm kamp ekipmanlarını yanında götürüp doğanın içinde huzuru bulabilirsin.

Kış Sporlarının Kalbi Uludağ

Uludağ, her yıl milyonlarca kişinin akın ettiği bir nokta. Kış sporlarının kalbinin attığı Uludağ, yeni yıla yaklaşırken bir başka görünüme bürünür. Her yıl yeni yıl tatil rotaları arasında en sık ziyaret edilen rotalardan olan Uludağ’da yılbaşı ruhunu derinlerde hissedebilirsin. Adrenalin, eğlence ve maceranın merkez üssü Uludağ, çeşitli zorluk seviyelerine sahip pistleri ile hem acemi hem de deneyimli kayakçılara hitap eder. Burası aynı zamanda snowboardcular için de ideal.

Uludağ’ın etkileyici kar manzaraları arasında kayak keyfinin yanı sıra yürüyüş yapmayı da deneyimleyebilirsin. Karla kaplı zirvelerde yeni yıla heyecan ve coşkuyla girebilirsin. Gün sonunda konforlu konaklama deneyimi arıyorsan Uludağ’ın otellerinde dinlenebilirsin. Aynı zamanda şömine başında sıcak içecekler içebileceğin tesislerden de faydalanabilirsin.

Uludağ, kış sporları ve doğa severler için cennet köşelerden biri. Yeni yılın heyecanına hazırlanırken Uludağ’a gelmeyi planlıyorsan kar keyfini yaşarken seni sıcak tutacak aksesuarlara çok fazla ihtiyacın olacak. Bere, atkı ve eldiven gibi aksesuarlarını yanına almayı unutma.

Doğu Anadolu’da Yılbaşı Keyfi Palandöken Zirvesinde

Yeni yıla sıcak iklimler yerine soğuk bir yerde, üstelik Türkiye’nin en doğusunda ve en soğuk yerinde girmek isteyenler için Palandöken ideal rotalardan. Doğu Anadolu’nun incisi Palandöken kışın en güzel halini yaşamak isteyenler için mükemmel seçenek. Ülkenin kar kalitesi en iyi olan ve uzunluk bakımından diğerlerinden ayrılan pistlerine ev sahipliği yapan Palandöken’de yeni yıl keyfi bir başka.

Kayak ve snowboard tutkunuysan zorlu pistlerde kendini deneyebilirsin. Adrenalin dolu anlar yaşayabileceğin Palandöken, doğal güzellikleri sayesinde manzara bakımından da seni doyurabilir. Buraya giderken fotoğraf makineni mutlaka yanında bulundur ve yakaladığın manzaraları kaydet. Tüm soğuk havaya rağmen Palandöken’de bu manzaralar sayesinde kendini yenilenmiş hissedebilirsin.

Palandöken de tıpkı Uludağ gibi birçok tesise sahip. Dilersen otellerde konaklayabilir; dilersen de restoranlarda yemek yiyebilir veya sıcak içeceklerin keyfini çıkararak içini ısıtabilirsin. Yeni yıla unutulmaz bir başlangıçla adım atmak istiyorsan kışın tadını dibine kadar çıkarabileceğin Palandöken’i listene dahil edebilirsin.

Patara’nın kumsalları, Demre’nin tarihi yolları, Kapadokya’nın büyülü güzelliği, Uludağ ve Palandöken’in karla kaplı manzaraları ve daha fazlası bu yıl seni bekliyor. Sen de ekipmanlarını The Moose Bay’den toplayabilir ve dilediğin rotada yeni yıl maceralarına atılabilirsin.

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin