YELKEN KIYAFETLERİ & AKSESUARLAR

Yelken, bir spor olarak çok sayıda insanın ilgisini çeken bir aktivitedir. Ancak, birçok spor türünde olduğu gibi yelkende de göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar vardır. Özellikle yelkenli tekne ile yolculuk yapmamış olanlar ve bu spora dair herhangi bir deneyimi bulunmayanların her bir detayı hassasiyetle öğrenmesinde yarar var. Yelken sporunun kendine özgü dinamikleri, konforlu ve güvenli bir deneyim elde etmek için gerekli özeni göstermeyi gerektirir. Bunun için yelken eğitimi ve deneyimi kadar bu aktiviteyi gerçekleştirirken tercih edilecek kıyafet ve aksesuarların seçimi de bir hayli önemlidir. Yelken ile ilgilenirken kusursuz bir aktivite gerçekleştirmek için gereken bütün ekipmanları ve aksesuarları temin etmelisin. Peki yelken aktivitesi için ne tür kıyafet ve ekipmanlara ihtiyacın olduğunu biliyor musun? Eğer sen de yelken yapılırken tercih edilmesi gereken kıyafetler ve aksesuarlar hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsan, gel bütün detayları birlikte inceleyelim.

Yelken için Gerekli Kıyafetler ve Aksesuarlar

Yelken sporunda ihtiyaç duyabileceğin kıyafet ve aksesuarlar, daha verimli bir spor deneyimi elde etmeni sağlar. İşte yelken aktivitesine başlarken sahip olman gereken ekipmanlar:

Yelken Kıyafetleri

Herhangi bir sporda olduğu gibi yelkende de özel kıyafetler vardır. Yelken kıyafetleri; kadınerkek ve çocuklar için farklı şekillerde üretilen ve spordan alınan verimi en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan ürünlerdir. Yelkencilerin sıklıkla ihtiyaç duyduğu yelken kıyafetleri arasında dış giyim ürünleri, polar, tişört, tulum, yelken montu, şort, bermuda, yelek ve koruyucu pantolonlar bulunur. Denizdeyken, uzun süreli yelken yolculuklarında sağlığını korumak için rüzgara ve suya karşı dayanıklı olmalısın. Ayrıca yelken sporu yaparken yanında yedek kıyafet ve aksesuar taşımanda yarar var.

Yelken Ayakkabıları

Tekne ve yelkende giymek için tercih edeceğin ayakkabılar, içinde bulunduğun şartlara uygun olarak tasarlanmış olmalı. Spor aktivitelerine uygun olmayan ayakkabılar, uzun süreli kullanımda işlevsel değildir. Bu anlamda daha emniyetli ve konforlu bir deneyim elde etmen için üretilen tekne ayakkabıları, botları ve neopren ayakkabı gibi aksesuarlar edinmende yarar var.

Güneşten Korunma Ekipmanları

Yelkenli teknelerde uzun süreli vakit geçirdiğin zaman güneşten etkilenmen bir hayli mümkün. Böyle durumlar için hazırlıklı olmakta ve güneşe karşı önlem olarak kullanabileceğin ürünleri yanına almanda yarar var. Bunun için teknede geçirdiğin süre boyunca siperlikli bir şapka kullanman gerekir. Ayrıca güneş yanıklarına engel olmak için yanında her zaman 50 faktör güneş koruyucu bulundurmalısın. Güneşin gözlerini olumsuz etkilememesi için ise güneş gözlüğü kullanmalı ve mümkünse yedek bir güneş gözlüğü taşımalısın. Yelken sporunda güneş gözlüğünün suya düşmesi ya da rüzgârda uçması bir hayli olasıdır. Eğer suyun altını daha net görmek istersen de polarize güneş gözlüğü tercih etmelisin.

Can Yeleği

Su sporlarında en hassas olman gereken konu emniyettir. Yüzme biliyor olsan dahi deniz üzerinde gerçekleştireceğin her türlü aktivitede güvenliğini sağlamaya yardımcı olan aksesuarları temin etmen gerekir. Deniz güvenliği için temel aksesuarlardan biri olan can yeleği, yelkencilerin yanında bulundurması gereken temel ekipmanlardan biridir. Köpüklü ya da şişme can yeleği modelleri arasından istediğini alarak bütün deniz aktiviteleri için yanında taşımalısın.

Çanta

Yelken aktivitesi için yanında bulundurman gereken çok sayıda kıyafet, aksesuar ve ekipman var. Bunlara bir de kişisel eşyaların ve yedek ekipmanların eklenince yanında taşıman gerekenlerin sayısı bir hayli artıyor. Yelken sırasında bütün eşyalarının derli toplu ve ulaşılabilir olmasını sağlamak için geniş kapasiteli çanta temin etmende yarar var. Tercihen bir sırt çantası ya da el çantası tercih edebilirsin. Yelkencilik sırasında kişisel eşyalarının ve elektronik cihazlarının su ile temas etmemesi gerekir. Bunun için sahip olduğun çantanın su geçirmez niteliğe sahip olduğuna dikkat etmelisin.

Parmaksız Eldiven

Parmaksız eldivenler, düzenli bir şekilde sürdürülen yelkenli aktivitelerde ellerini korumak için sana yardımcı olur. Ayrıca spor sırasında ellerinin kavrama niteliğini artıran eldivenler, yelken deneyimini güvenli ve kolay bir hale getirir.

Karbondioksit Tüpü ve Onarım Seti

Yelkenli aktivitelerde güvenliğin için en temel ihtiyaçlardan biri olan can yeleklerinin her zaman hazır olması gerekir. Karbondioksit tüpleri ve can yeleği onarım setleri, yeniden şişirilebilir can yeleklerinin şişirilmesi için kullanılan yardımcı aksesuarlardır. Bu ürünler, can yeleğinin modeline göre farklı şekillerde üretilir. Dolayısıyla bir karbondioksit tüpü ya da onarım seti satın almadan önce sahip olduğun can yeleğinin modelini bilmende ve ona göre bir yardımcı aksesuar tercih etmende yarar var.

Polar Maske

Soğuk havalarda gerçekleştirilen yelkenli antrenmanları, uzun süreli deneyimler sonucunda hava koşullarından olumsuz etkilenmene neden olabilir. Polar maskeler, yüzünü sıcak tutar ve yelkenli ile yaptığın kıyı seyirlerinde soğuğa karşı yüzünü koruyarak daha sağlıklı ve konforlu bir deneyim yaşamana yardımcı olur. Ayrıca neon özelliğine sahip olan polar maskeleri tercih ederek görünürlüğünü ve güvenliğini sağlayabilirsin.

Keyifli ve rahat bir yelken aktivitesi için bütün kıyafet ve aksesuarlarını özenle seçmelisin. Outdoor ürünler ve spor ekipmanları, kaliteli bir spor deneyimi için konforu ve işlevselliği bir arada sunar. Sen de yelkencilik için tercih edebileceğin kaliteli, dayanıklı kıyafet ve aksesuarları inceleyerek ihtiyaçlarını karşılayabilirsin. Doğaya çıkış yolunu www.themoosebay.com ile keşfedebilir, dilediğin ürünleri kolaylıkla sipariş edebilirsin.

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin