REFILL / REUSABLE Kamp Malzemeleri

Pek çok kişi, kampa gittiğinde, dinlenmeye ve başkalarıyla kaliteli zaman geçirmeye odaklandığı için istemeden daha fazla  atık kullanılabilir.  Ancak kamp malzemeleri listesinde yapılan basit değişiklikler ile eğlence veya rahatlıktan ödün vermeden çevre dostu sıfır atık bir deneyim sağlayabilirsin. Sıfır atık bir kamp deneyimi için listede kesinlikle bulunması gereken ürünlerin başında yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir malzemeler gelir. Tüm açık hava eğlencesinin keyfini çıkarırken aynı zamanda çevrenin yararına ve sürdürülebilir seçimler yapabilmek için okumaya devam edebilirsin.

 

Yeniden Kullanma Malzemeleri ile Sıfır Atık Kamp

Yeniden Kullanılabilir Kap ve Poşetler

Sıfır atık kamp deneyimi, kamp alanına hangi yeniden kullanılabilir ürünleri getirebileceğini düşünerek başlar ve kamp alanında iz bırakmadığından emin olarak biter. Tüm bu süreçte yiyecek ve içeceklerden kamp ekipmanlarına kadar her bir ürünün yeniden kullanılabilir alternatifler ile planlanması gerekir. İlk bakışta daha yorucu olarak görülse de uzun vadede hem çevre hem de canlılar için son derece önemli bir adımdır. Bir sonraki kamp deneyimini planlarken sürdürülebilir ve sıfır atık tecrübeler için mutlaka listende yer alması gereken yeniden kullanılabilir ürünleri keşfetmeye başlayabilirsin.  

Tek Kullanımlık Yerine Yeniden Kullanılabilir Araçlar

 

Kamp alanında ekstra bulaşık ve temizlik işleri ile uğraşmamak için akla ilk gelen seçenekler genellikle tek kullanımlık tabak, bardak, pipet, çatal, bıçak veya kaşıklar olur. Ancak bu ürünlerin pek çoğu, biyoçözünür olmayan plastik benzeri maddelerden üretilir. Dolayısıyla doğada yok olması yüzlerce yıl sürebilir. Ayrıca bu malzemelerin üretimi için pek çok kaynağın kullanıldığından sürdürülebilirlik felsefesi ile örtüşmeyebilir. Bunun yerine yeniden kullanılabilir ürünler seçmek ve biyoçözünür temizlik malzemeleri ile hijyen sağlamak veya kamp kurduğumuz alanın güvenli bir mesafe uzaklığında tatlı su kaynağı varsa su ile temizlemek iyi bir çözümdür.

 

 

Yeniden Doldurulabilir Ürünler

İçecekleri saklamayı kolaylaştıran yeniden doldurulabilir matara ve bardaklar, sürdürülebilir yaşamın en pratik ve önemli ürünleri arasında yer alır. Paslanmaz çelikten üretilen sağlam ve dayanıklı malzemeler, uzun yıllar güvenle kullanılabilir. Üstelik bu ürünler yalnızca kamp sırasında değil ofise, okula veya spora giderken de içecekleri güvenle saklamana yardımcı olur. Sıfır atık kamp deneyimi için tüm gıda ve içecekleri saklamayı sağlayan soğutucu çantalar da son derece önemlidir. Çevre dostu malzemelerden yapılan soğutucular, 3-4 güne kadar saklama kapasitesine sahiptir.

Yeniden Kullanılabilir Kamp Ekipmanları

Sıfır atık felsefesi doğrultusunda kısa ve uzun vadede sonuç alabilmek için dayanıklı ekipman ve yeniden kullanılabilir kamp malzemeleri tercih etmek gerekir. Kamp yapmaya ilk kez karar verdiysen çadır, uyku tulumu, mat, masa, sandalye, çanta, çakı, fener ve diğer tüm ekipmanların en kaliteli ve uzun ömürlü seçeneklerini tercih etmek son derece önemlidir. Çadır, bir kampçı için en önemli ekipmanlardan biri olduğundan uzun yıllar kullanılabilecek bir yatırım olarak görülmelidir. Kalitesiz, basit ve sağlam olmayan bir çadır, ilk kamp deneyiminde bile yarı yolda bırakabilir. Bu nedenle uzun yıllar kamp yaparken kullanabilmek ve sürdürülebilir çözümler üretmek için en güvenilir ve kaliteli kamp ekipmanları markalarını tercih etmelisin.

Geri Dönüşüm Malzemeleri ile İz Bırakmayan Kamp

Sıfır atık kampının en önemli kuralı iz bırakmadan kamp alanını bulduğun gibi terk etmektir. Bu sadece sıfır atık kamp felsefesi için değil, aynı zamanda hayvanların güvenliği ve çevre koruması için de gereklidir. Tek kullanımlık ürünler yerine sürdürülebilir malzemeleri tercih etmek, geri dönüşüm ruhuna uygun kamp deneyimleri yaşamanın ilk ve en önemli adımıdır. Ancak tüm kamp deneyimi boyunca yeniden kullanılabilir ürünler tercih etmene rağmen bazı atıkların oluşması muhtemeldir. Bu atıkların geri dönüşüm ve kompost alanlarına gruplandırılmış bir şekilde bırakılmaları iz bırakmayan kamp deneyiminin en önemli şartıdır.

Kamp alanların tümünde geri dönüşüm ve kompostlama kutuları yer almayabilir. Doğru imha seçeneklerini bulamadığında atıkları eve veya bir teslim noktasına kadar taşımak gerekir. Bu durumda, kampa giderken kompost ve geri dönüştürülebilir malzemeler için kaplar, çanta veya poşetler bulundurmak önemlidir. Kullanılan tüm geri dönüşüm malzemelerinin de ayrıca biyoçözünür ve ekosisteme nazik yapıda olmasına dikkat etmek gerekir. %100 geri dönüştürülebilir çöp poşetleri, her türlü kamp alanında doğal olmayan çöpleri bırakmaktan kaçınmaya yardımcı olur.

Kamp yapmak, modern yaşamın dikkat dağıtıcı unsurları olmadan tamamen rahatlamanın harika bir yoludur. Sen de sürdürülebilir felsefe ile iz bırakmayan kamp deneyimi için ihtiyacın olan tüm ürünleri www.themoosebay.com  ayrıcalıkları ile keşfet!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin