BackpackIng Seyahat

Kamp yapmak doğa tutkunları için olmazsa olmaz aktivitelerden biri. Doğada vakit geçirmek ve heyecanlı anlar yaşamak pek çok kişi için şehrin s

Backpacking seyahat, sırt çantası ile seyahat etmek anlamına gelir ve yolculuk yapmanın en eğlenceli yollarından biridir. Son yıllarda sayısı giderek artan sırt çantalı gezginlerin öncelikli amacı, uygun maliyetle seyahat etmek ve çoğu insanın kolayca deneyimleyemeyeceği şeyleri bizzat yerinde deneyip görmektir. Sırt çantasıyla dünyanın dört bir köşesinde gezen macera tutkunları; yeni serüvenler, coğrafyalar, farklı insanlar ve kültürler tanımayı sever. “Backpacker” olarak adlandırılan bu kişiler, açık havada ve kendi ülkelerinden uzakta olmayı tercih ederek farklı aktivitelerin peşinden koşar.

Sen de seyahat ettiğin yerlerden harika anılarla dönmek, çektiğin sayısız fotoğrafını ailene ve arkadaşlarınla paylaşmak istiyorsan backpacker olmanın inceliklerini öğrenmelisin. Bu yazımızda sırt çantasıyla seyahat etmenin detaylarını ele aldık. İşte, backpacking seyahat hakkında bilmen gerekenler…

Backpacking Seyahat Öncesi Merak Edilenler

Backpacker’lar için her yolculukta çok özel anlar yaşama, muhteşem manzaralar görme ve samimi arkadaşlıklar kurma fırsatı vardır.

Sırt çantasıyla ilk kez seyahat edeceksen yolculuk öncesinde bazı hazırlıklar yapmalısın. Aşağıda seyahat öncesi dikkat etmen gereken noktaları bulabilirsin:

  • Bir backpacker olarak öncelikle nereye gideceğini ve görmek istediğin destinasyona hangi yöntem veya araçlarla ulaşacağını belirlemelisin. Bu konuda internet üzerinden araştırma yapabilir, daha önce oraya gitmiş olan kişilerin deneyimlerinden yararlanabilirsin.
  • Gideceğin lokasyonun hava durumunu araştırmak ve iklimi hakkında bilgi sahibi olmak sırt çantanın kapasitesini ve ağırlığını belirleyecek etkenlerden biri. Bu nedenle sıkı bir araştırma yaparak çantanı buna göre hazırlamalısın.
  • Sırt çantasıyla seyahat, ihtiyacın olan kıyafet, yiyecek, kişisel eşyalarının tek bir çantada olması gerektiği anlamına gelir. Bu sebeple her şeyi oldukça basit düşünmek ve yanına gereksiz eşya almamak oldukça önemli.
  • Seyahatinde vakumlu paketleme çantaları ile eşyalarını kategorize edebilirsin. Ağır havlular yerine yanına hızlı kuruyan ve hafif olan peştemal veya fiber havlular alabilirsin. Şişirilebilir yastık ve uyku maskesi gibi eşyalar ise seyahatini daha konforlu kılacaktır.
  • Backpacker olarak ilk kez yurt dışına çıkacaksan kolay ve zahmetsiz bir ülke seçmeye çalış. Sırt çantalı seyahat dostu ülkeler arasında Tayland ve Avustralya öne çıkıyor. Her iki ülke de her yıl binlerce sırt çantalı gezgini ağırlıyor. Bütçe dostu hosteller ve uygun fiyatlı sokak yemekleri ile bu iki lokasyonu listende ilk sıralara almayı unutma. Çin veya Hindistan gibi daha kaotik ülkeleri ise tecrübe kazandığın zamanlara bırakmanda fayda var.
  • Seyahatini bir arkadaşınla yapmayı planlıyorsan yolculuk boyunca iyi anlaşabileceğin bir arkadaşını partner olarak seçtiğinden emin ol. Aksi takdirde günlerce planladığın maceran kavgalar ve anlaşmazlıklar nedeniyle tam bir kabusa dönebilir. Güvenebileceğin bir arkadaşın yoksa seyahatini yalnız planlayarak çok daha kaliteli zaman geçirebileceğini ve öz güvenini tazeleyebileceğini unutma.
  • Backpacker olarak pek çok farklı yerde ve aktivitede bulunacağın için her ihtimale karşı seyahat sigortası yaptırman önemli. Seyahat öncesinde sigorta çeşitlerini ve kapsamlarını araştırarak bir sigorta yaptırabilir, kendini seyahatin getirebileceği tatsız sürprizlere karşı koruyabilirsin.
  • Backpacking seyahat için bilmen gerekenlerden biri de asla tüm seyahatini planlamamaktır. Gittiğin bir şehirde harika vakit geçiriyorsan akışa uyup orada daha fazla kalmak ve unutulmaz anlar yaşamak tüm planlardan daha eğlenceli olabilir.

Backpacking Seyahatte Sırt Çantası Seçimi Nasıl Olmalı?

Backpacking seyahat için üretilen sırt çantası modelleri tasarımına, iç hacmine ve ekstra niteliklerine göre farklı özellikler taşıyor. Sırt çantasıyla seyahat eden kişiler için doğru çanta seçimi kişinin günlük hayatını kolaylaştırması ve ona daha rahat hareket etme imkanı tanıması açısından son derece önemli. İşte, sırt çantası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:

  • Öncelikle seçtiğin sırt çantasının iç ve dış kısımlarının her bir alanı son derece işlevsel olmalı. Yanına kıyafet, yiyecek, kişisel eşyalar ve gerekirse uyku tulumu ve mat alacağını düşünerek her bir köşesini etkili şekilde kullanabileceğin çantalar seçmende fayda var.
  • Seyahatlerini uzun tutan biriysen geniş hacimli ve su geçirmez modellere yönelebilirsin. 30 lt, 50 lt ve 70 lt boyutlarına sahip olan çantalar arasından ihtiyacına uygun olanı seçebilirsin. Kısa seyahatlerde 30 lt ideal seçim olurken günler, hatta haftalar süren bir yolculuk içinse en az 50 lt kapasitesinde bir model seçimi işini görür. Çantanın önünde ayrı olarak en az iki farklı bölme olması eşyalarını organize etmene ve ekipmanlarına daha hızlı ulaşmana yardımcı olur.
  • Çantanın arka kısmın sert ve ayarlanabilir olması ağırlığın çoğunu omuzlarında değil, sırtında taşıyabilmen açısından sana yarar sağlar. Ayrıca çanta askılarının geniş boyutta ve yastıklama özelliklerine sahip olması sana yolculuk boyunca rahatlık avantajı sunar.
  • Sırt çantaları için satılan kılıflar, özellikle uçak yolculuklarında çantanın aşınmasını önleme ve çantanı uzun yıllar kullanabilme açısından oldukça yararlı araçlardan biri. Yağmurluk kılıfları da yine açık hava ve kamp alanlarında sırt çantanı sudan korumak için bir diğer seçenek.

Sen de özgür bir ruha sahipsen ve dünyanın farklı noktalarını sadece bir sırt çantası ile görmek istiyorsan macera tutkunu gezginler arasına hoş geldin! Gittiğin her lokasyonda farklı maceralar yaşayabileceğin yolculukların için özel kıyafet ve ekipman seçimini The Moose Bay üzerinden yapabilir, ihtiyacına uygun kaliteli ürünlere hemen sahip olabilirsin. Haydi, doğaya çıkış yolunu www.themoosebay.com ile keşfet! 

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin