SERİN KALMAYI SAĞLAYACAK KIYAFET SEÇİMİNİN ÖNEMİ

Doğada vakit geçirirken ve su sporları ile ilgilenirken doğru kıyafetleri tercih etmen cilt sağlığın ve performansın üzerinde etkilidir. Güneşten koruyan, suya karşı dirençli olan, terlemeyi kontrol altına alan kıyafetler, daha kaliteli ve verimli zaman geçirmeni sağlar. Serin tutacak kıyafetler, güneş altında çok fazla kaldığın su etkinliklerinde önem taşır. Deniz ve tekne sporlarında cildini güneşin zararlı ışınlarından koruman gerekir. UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili olan şort, tişört, şapka, eşofman gibi parçalar örttükleri cilt alanında koruma görevi görür.

Su sporları yaparken cildinin ıslanması, güneşe ve sıcağa karşı daha savunmasız hale gelmesine neden olur. Deniz içinde bulunan vücudun sen fark etmesen bile yanabilir. Bu nedenle spor yaparken doğru giyim parçalarını seçmek gerekir. Performansa yoğunlaştığın anlarda kendini yeteri kadar koruyamayabilirsin. Bu nedenle egzersiz öncesinde su sporunun türüne göre giyim parçası seçmeye özen göstermelisin.

Güneşe Karşı Koruma Sağlayan Giysiler

Koruma sunan güncel teknolojiler, sıkı dokunmuş yapısı, UV emici ve yansıtıcı özellikler sayesinde cildini güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Yoğun güneş ışınlarının olduğu ortamlarda bulunurken, su sporlarında efor harcarken bu teknolojiye sahip ürünleri tercih edebilirsin. Güneş yanığı, cilt lekeleri ve güneşin tahriş edici etkisinden korunmak için bu teknoloji ile üretilen giyim parçalarını kullanabilirsin. Açıkta kalan vücut bölgelerine mutlaka güneş kremi sürmen gerekir. Su sporları ile uğraşırken cildin ıslandığı için güneş kremini sık sık tazelemeyi unutmaman önemlidir.

Serin tutan kumaş teknolojisi, mavi halkalar içeren yapısı sayesinde terlemeyle birlikte aktif hale gelir ve serin kalmana yardımcı olur. Güneş altında uzun süre vakit geçireceksen serin hissetmek için bu teknoloji ile üretilen giysileri kullanabilirsin. Su etkinliklerinde, tekne sporlarında, deniz aktivitelerinde güneş ışınlarının doğrudan vücuduna ulaşması terlemene neden olur. Uzun süre terli ve ıslak kalan cildin, zamanla tahriş sorunları yaşayabilir ve performansın olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle su sporları yaparken güneşte serin kalmayı sağlayacak kıyafetler seçmen gerekir.

Su Sporlarında Doğru Kıyafet Seçimini Nasıl Yapılır?

  • Spor yaparken yaptığın antrenman türüne uygun kıyafetleri seçmen sağlığın için önemlidir. Hangi egzersiz türünü yaparsan yap cildinin nefes alması ve rahat bir şekilde hareket edebilmen gerekir.
  • Terlemeyi kontrol altına alan, güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlayan kıyafetler egzersiz yaparken daha iyi odaklanmana ve etkili sonuç almana yardımcı olur. Üstelik cilt sağlığını korur.
  • Su sporlarında ve doğa etkinliklerinde çevresel özellikleri göz önüne alarak seçim yapman gerekir. Su içinde yapılan spor türlerinde su geçirmez özelliği olan spor kıyafetlerini tercih ederek başarılı bir performans gösterebilirsin. Yüzme sporlarında şortlar yerine sıkı kesim mayolar, paçalara su dolmasını önler ve bu sayede daha hızlı yüzebilirsin.
  • Yoğun efor ve hareket gerektiren spor türlerinde uygun  kıyafet seçmen çok önemlidir. Terlemeyi kontrol altına alan ve serin hissetmeni sağlayan kıyafetler, yoğun egzersiz anlarında daha enerjik hissetmene yardımcı olur.
  • Çok dar ve geniş kıyafet seçmek, sağlığın için iyi bir tercih değildir. Başarılı bir performans göstermek, etkili sonuç almak, cildini korumak ve rahat etmek için tam ölçülerine uygun olan kıyafetleri seçmen gerekir. Çok dar olan modeller, gereksiz yere terlemene[İO1]  neden olabilir.
  • Güneş altında yapılan su sporlarında serin kalman kendini daha dinç hissetmeni sağlar. Bu yüzden şort, tişört, mayo gibi su sporlarına uygun kıyafetleri tercih edebilirsin.

Su Sporlarında Kullanılan Kıyafetler ve Aksesuarlar

Dalış, sörf, kano, rafting gibi su sporlarında kullanılan dalış elbisesi, rahat hareket etmen için önemlidir. Vücut ısını dengede tutan dalış kıyafeti, suyun cildinle uzun süre temas etmesini önleyerek tahriş sorunlarına karşı koruyucu özellik sunar. Aksiyon su sporlarında can yeleği kullanılması önemlidir. Açık alanlarda ve doğa sporlarında efor harcarken sağlığını düşünmen gerekir. Can yeleği, olası kaza durumlarında seni güvende tutmaya çalışır. Dalış esnasında kullanılan paletler, hızlı yüzmeni ve dengede kalmanı sağlar.

Su sporlarında başarılı bir performans göstermek, sağlığına önem vermek ve cildini çevresel etkenlere karşı korumak için doğru giyim parçalarını kullanman gerekir. Güneşte serin kalmanı sağlayan ve zararlı ışınlara karşı koruyan kıyafetler, antrenman zamanlarını daha keyifli geçirmeni sağlar.

Uv korumalı üst giyim ürünleri, bodyboard, rüzgar sörfü veya sörf yaparken tercih edilebilir. Dar kesimli yapısı, rahat hareket etmeni sağlarken, cildini kumdan, soğuktan, sıcaktan, sudan ve güneşten korur.

Su Sporlarında Kullanılan Kıyafetlerin Bakımı

Su sporlarında tercih edilen kıyafetlerin uzun süre dayanıklılığını koruması için uygun bakım ve temizleme işlemlerinin yapılması gerekir. Tuzlu deniz suyuna maruz kalan kıyafetler zamanla yıpranabilir ve koruyucu etkisini kaybedebilir. Bu nedenle spor sonrasında temizleme ve bakım talimatlarına uygun şekilde giysilerini yıkayabilirsin. Suya ve güneşe karşı dayanıklı olan kumaşlardan ve özel teknolojilerden faydalanılarak hazırlanan bu giysiler uygun şekilde temizlendiği takdirde uzun süre sana eşlik eder.

Doğada vakit geçirmek, suyun serinletici ve tazeleyici etkisini hissetmek, sağlıklı bir yaşam sürmek için su sporlarıyla ilgilenmek önemlidir. Özellikle yaz günlerinde deniz ve havuz etkinliklerine katılarak şehir yaşamının stresinden uzaklaşabilirsin. Doğa sporları için ihtiyaç duyduğun kıyafetler  www.themoosebay.com ayrıcalıkları ile keşfetmen için hazır!


 [İO1]Fazla terlemeye

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin