Kamp kıyafetlerin hazır mı?

Tatillerini veya boş zamanlarını kamp yaparak geçirmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Verimli ve keyifli bir kamp deneyimi elde etmek için kamp alanı, mevsim koşulları, ulaşım, yeme/içme ve ekipman gibi konuların yanı sıra kampta giyilecek kıyafetlerin seçimi de çok önemlidir. Doğru kıyafet seçimi, daha konforlu ve keyifli bir kamp deneyimi için şarttır. Bunun için özellikle rahat ve dayanıklı kıyafetlerin tercih edilmesi gerekir. Eğer sen de kamp yapmadan önce kıyafet seçimi ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyorsan rehber niteliğindeki bu yazıyı inceleyebilir; mevsimine ve coğrafyasına göre kamplarda hangi kıyafetleri tercih etmen gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsin.

Kamp için Doğru Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Kamp için kıyafet seçimi yapılırken her şeyden önce tercih edilecek kamp alanının koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu anlamda iklim koşulları en ön plana çıkan detaydır. Yani, kamp kıyafetlerini belirlerken mevsim koşullarına uygun incelik/kalınlıkta kıyafetler tercih etmen önerilir. Çünkü kamp esnasında kıyafetlerin; kışın soğuktan, yazın ise yanıklardan ve böceklerden korunman için sana yardımcı olacaktır. Hava değişimlerinin yoğun olarak yaşandığı ilkbahar ve sonbahar aylarında, gün içinde yaşanabilecek ani sürprizlere karşı önlem almak için kıyafetlerini ona göre tercih etmende de yarar var. Sağlıklı ve rahat bir kamp deneyimi için giysilerin sürekli olarak kuru ve temiz olmak durumunda. Bunun için özellikle kış aylarında su geçirmez kıyafetlere, yaz aylarında ise teri kolaylıkla dışarı atan kıyafetlere ağırlık vermen gerekir. Ayrıca, kamp alanlarının farklı zemin koşullarına sahip olduğunu unutmamalısın ve hareket kabiliyetini mümkün olduğunca yüksek seviyede tutan rahat kıyafetler tercih etmelisin. Özellikle zorlu patikalara ve eğimli yollara sahip kamp alanlarında esnekçe hareket edebilmek adına bol kıyafetler tercih etmende yarar var. Son olarak, dengeli bir biçimde kat kat giyinmende yarar var. Böylelikle ani sıcaklık değişikliklerinde duruma ayak uydurman kolaylaşacaktır.

İlkbahar ve Yaz Aylarında Tercih Edilebilecek Kamp Kıyafetleri Nelerdir?

İlkbahar ve yaz aylarında kampa giden pek çok kişi, birkaç yazlık kıyafetin kendileri için yeterli olabileceğini düşünebilir ama bu bir yanılgıdır. Kamp koşullarında hava her zaman yanıltıcı bir unsur olabilir. Bu mevsimlerde kampa gidiyorsan dikkat etmen gerekenleri senin için derledik:

  • Gündelik hayatta giyilen gömlek ve pantolonların yanı sıra dar kesimli, nefes almayan kıyafetler tercih edilmemelidir. Bu tarz kıyafetler, terlemeye çok müsaittir. Pamuklu ve bol kesim kıyafetlere yönelmekte yarar var.
  • Bu mevsimde kamp yapmanın en büyük dezavantajlarından biri sivrisinek ve çeşitli haşereler tarafından ısırılma riskidir. Sinekler, yoğun olarak tatlı su kenarlarında, gündoğumu ve günbatımı saatlerinde etkisini arttırır. Kamp alanı seçiminde buna dikkat edilmeli, gerekli önlemler alınmalıdır. Bu yüzden sıcak havalarda dahi kısa kollu kıyafetlerdense uzun kollu, ince ve bol kıyafetleri tercih edebilirsin.
  • Geceleri hava sıcaklığı düştüğünde yaz aylarında dahi soğuktan etkilenme riskin olacağından geceleri için mevsimlik polar ya da hırka gibi kıyafetleri yanında bulundurmalısın.
  • Yağmur ihtimali, yılın dört mevsiminde de olan bir durum. Bu yüzden yaz aylarında dahi yanında bir yağmurluk bulundurmanda yarar var.
  • Uzun kollu kıyafetleri yazın da tercih ederek yalnızca böceklerden ya da güneşten değil, düşme ihtimalinde yaralanmalardan ve tahrişten de korunabilirsin.
  • Yaz ayları için şapka kullanarak güneşten korunabilirsin.

Sonbahar ve Kış Aylarında Tercih Edilebilecek Kamp Kıyafetleri Nelerdir?

Sonbahar ve kış aylarında rahat ve sağlıklı bir kamp deneyimi yaşamak için kıyafetlerin doğru ve eksiksiz bir şekilde bulundurulması gerekir. Soğuk havalara uygun çadır, tulum ve mat tercihi ne kadar önemliyse kıyafet tercihleri de o kadar önemlidir. Eğer sonbahar ve kış aylarında kamp yapmak istersen, kıyafet tercihleri konusunda dikkat etmen gereken noktalar şunlardır:

  • Soğuk havalarda mevsimsel zorluklardan korunmak adına gerekirse rahatlığı ikinci plana atmalısın ve çok katlı, kalın bir şekilde giyinmelisin. Vücut ısını yansıtan ve sıcak tutan outdoor ürünlerin, kış aylarında büyük yararını görebilirsin.
  • İç katmanlı kıyafetleri tercih ederken terlemeyi önleyici ve nemden arındırıcı ürünleri tercih etmen gerektiğini unutmamalısın. Vücudunu saracak kıyafetlerin, nefes alan yapıda olmasına önem vermelisin.
  • Orta katman olarak bilinen giysileri (polar, kazak vs.) tercih ederken vücudunu sıcak tutmakla birlikte terlemeni engellemesine de önem vermelisin.
  • Kış mevsiminin koşulları, hava sıcaklığının yanı sıra, özellikle yoğun rüzgar ve yağışlarda farklı zorluklar da çıkarabilir. Bu yüzden iç ve orta katmanda sıcaklığa önem verirken dış katmanda su geçirmezliği ve esnekliği de göz önünde bulundurmalı, rahat kıyafetler tercih etmelisin.
  • Özellikle kışın kamp yaparken doğru ayakkabıyı giyinmek çok önemlidir. Ayağını sıcak tutan, su geçirmeyen ve yağışlı havalarda kaygan zeminlerde rahat etmeni sağlayacak çamurda batmalara karşı olabildiğince hafif bir bot tercih etmende yarar var.

Kampta Doğru Kıyafet Seçimi Neden Önemlidir?

Kamp sırasında aşırı soğuk havalara maruz kalmak, mevsimsel hastalıklara; sıcaktan etkilenip terlemek de cilt rahatsızlıklarına dönüşebilir. Bu nedenle her mevsimde ve koşulda ona göre kıyafet tercihi yapılması kadar güneş koruma kremleri de mutlaka kamp sırasında tercih edilmelidir. Sağlıklı ve konforlu bir kamp deneyimi, gerçekleştirdiğin faaliyetten alacağın verimi yükselteceği için kamp yapmadan önce bütün zorlu koşulları göz önünde bulundurarak hareket etmende yarar var.

Kamp deneyimini konforlu ve keyifli bir hale getirmek, rahat ve kaliteli kıyafetler tercih etmek için https://www.themoosebay.com/ u ziyaret edebilirsiniz.

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin