KAMP / GLAMPING LOKASYONLARI

Geleneksel kamp deneyimine rahatlık ve lüks gibi kavramlar kazandıran glamping, son yılların en popüler tatil konseptlerinden biri. Geçtiğimiz yıllarda zengin Amerikalı ve İngiliz turistlerin safari kamplarında talep ettikleri lüks istekler şüphesiz bugünkü glamping kültürünün şekillenmesinde önemli rol oynadı. 2016 yılında İngilizce sözlüklere de dahil olan bu kavram hızla gelişerek yeni nesil bir kamp kültürü haline geldi. Zahmet çekmeden kamp yapma fikri olarak nitelendirilen glamping’de temel amaç, müşterilerin konforlu bir ortamda tatillerini geçirmeleri.

Günümüzde 5 yıldızlı otelleri aratmayan glamping merkezleri, her türlü konforun yanında pek çok farklı aktiviteyi de müşterilerine sunarak adeta birbirleriyle yarışıyor. Sen de yemyeşil doğanın kucağında, bembeyaz temiz çarşaflar üzerinde uyanacağın bir tatil hayal ediyorsan glamping tam sana göre! “Ben kamp kültürümden vazgeçmem; çadırımı sırtlar, en güzel yerde konaklarım.” diyorsan senin gibi bir kamp tutkunu için de pek çok lokasyon önerimiz olacak! Bu yazımızda hem Türkiye’de hem de dünyada sayısı giderek artan kamp/glamping alanlarını inceledik! İşte, ülkemizde ve dünyada öne çıkan lokasyonlar…

Ülkemizdeki Kamp ve GlampIng Lokasyonları

Doğal deneyim durakları olarak adlandırılan kamp/glamping lokasyonları üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde her geçen gün artış gösteriyor. Doğal güzellikler bakımından zengin olan ve her mevsimin doyasıya yaşandığı bu coğrafyada öne çıkan adresler ise şöyle:

Çıralı: Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı, portakal ağaçlarıyla kaplı olup yemyeşil doğasıyla göz kamaştırıyor. Antik kent Olympos’a yakınlığıyla bilinen bölge, tertemiz denizi ve dillere destan doğası ile sakinlik arayanların ilk tercihlerinden. Kamp yapanlar için safari veya bedevi çadırı seçenekleri sunan alanlar mevcut. Bunun yanında Campo Portakal Glamping alanı ise ekolojik glamping deneyimi yaşayabileceğin cazip noktalardan biri. Çıralı, aynı zamanda Likya Yolu üzerinde yer alıyor. Yani burada muhteşem manzaralar eşliğinde harika bir yürüyüş rotası seni bekliyor.

Bonjuk Koyu: Muğla’nın Ula ilçesinin Gökova mahallesinde yer alan Bonjuk Koyu, Türkiye’nin cennet noktalarından biri. Masmavi denizin bakir ve yemyeşil bir doğa ile buluştuğu koy, aynı zamanda sakinlik arayanların da gözdesi. Ülkemizdeki en ünlü glamping merkezlerinden olan Bonjuk Bay’e ev sahipliği yapan koy, referansla gezginleri ağırlıyor. Çadır, bungalov ve taş ev seçeneklerinin sunulduğu alanda organik malzemelerden yapılan yemeklerin tadına bakabilir, yoga ve meditasyon etkinliklerine katılarak ruhunu dinlendirebilirsin. Aynı zamanda bölgede kendi olanaklarınla kamp yapabileceğin pek çok merkez de mevcut.

İğneada: Trakya’nın doğusunda bulunan İğneada, Longoz ormanları ve milli park alanıyla ünlü. Eşsiz bir bitki örtüsüne ev sahipliği yapan bölge, doğal yaşamı ve atmosferiyle görenlerin adeta nefesini kesiyor. İğneada’da farklı konaklama seçenekleri sunan kamp alanlarında, kendi çadırında veya karavanında konaklayabilirsin. Bunun yanında glamping tutkunları için Longosphere Glamping en ideal yerlerden biri. Panoramik tavan görüntülerinin olduğu çadırlarda geceleri yıldızları izlemek ve maviyle yeşilin benzersiz dansına şahit olmak istiyorsan burayı tatil listene eklemeyi unutma!

Dünyadaki Kamp ve GlampIng Lokasyonları

Dünyada sayısı her geçen gün artan glamping alanlarının amacı ortak; göz kamaştıran manzaralar eşliğinde huzur dolu saatler. Dünyada en çok rağbet gören glamping alanları ise şunlar:

Echologia Glamping Spot – Fransa

La Loire Vadisi’nde konumlanan Echologia Glamping Spot, Mayenne su rezervinin kıyısında yer alıyor. İster yüzen bir kabinde ister orman kulübesi istersen de lüks bir çadırda konaklayarak benzersiz doğanın tadını çıkarabilirsin. Nehirde kano kullanmak, uzun doğa yürüyüşlerine çıkmak ve bölgenin ünlü şaraplarının tadına bakmak glamping tatilinde yapabileceğin aktivitelerden sadece birkaçı.

Veluwe Doğa Koruma Alanı – Hollanda

Hoge Veluwe National Park olarak da bilinen Veluwe Doğa Koruma Alanı, Hollanda’da bulunuyor. Kumul ve ormanlık alana sahip bölge, ülkenin en büyük tabiat ve koruma alanı. Aynı zamanda eşsiz bir milli park olan Veluwe, safari çadırı ve ağaç ev gibi farklı glamping seçeneklerine sahip. Kampseverler için de alanların olduğu milli parkta bisiklete binmek, doğa yürüyüşleri yapmak ve çevredeki sanat galerilerini gezmek yapılabilecek aktiviteler arasında.

Apulia Köyü – Puglia

İtalya’nın Puglia bölgesi, rüya gibi bir kamp deneyimi için en ideal yerlerden. Güney İtalya’nın incisi olarak bilinen bölgenin merkezi ise Bari şehri. Berrak denizi, göz alıcı doğal tabiatı ve leziz İtalyan yemekleri ile öne çıkan Puglia’nın Apulia köyünde çok sayıda glamping ve kamp seçeneğine ulaşabilir, farklı bir deneyim yaşayabilirsin.

Rhone Bölgesi – Fransa

Fransız Alpleri’nde yer alan Rhone bölgesindeki lüks yeşil kubbeler ve çan şekilli çadırlarda unutulmaz bir glamping deneyimi seni bekliyor. Bölgede bulunan Ardeche Nehri’nde rafting yapabilir, dağlarda hiking turuna katılabilir ya da patikalarda yürüyüşe çıkabilirsin. Büyülü bir tatil yeri olan bölgeye ister kış aylarında istersen de bahar aylarında gelerek her mevsim farklı güzelliklere şahit olabilirsin. Kendine has tabiatı ve vahşi doğası ile Rhone bölgesini tatil planlarına hemen dahil edebilirsin.

Doğanın kucağında huzurlu saatle geçirmek, lüks bir deneyim elde etmek ve konforlu seçenekler eşliğinde tatil yapmak istiyorsan sen de bu glamping rotalarını listene hemen ekleyebilirsin. Glamping ile şehrin stresinden uzaklaşmanın yanında gün boyu doğada vakit geçirebileceğin aktiviteler yaparak ruhunu dinlendirebilir ve tabiatın sana sunduğu muhteşem güzelliklere tüm çıplaklığıyla şahit olabilirsin. Sen de kamp tatili öncesinde yanına alman gereken kamp kıyafetleri ve kamp aksesuarı modellerini themoosebay.com’dan inceleyerek favorilerini belirleyebilir, beğendiğin ürünleri cazip avantajlarla hemen satın alabilirsin.

Haydi, doğaya çıkış yolunu The Moose Bay ile keşfet!

Doğa severlere doğaya çıkış yolu açmak ve buradan aldığı ilhamla stil önerileri, ipuçları ve çok daha fazlası ile
 The Moose Blog
 şimdi sizlerle

Bizi Takip Edin